Auto - Formula 1: Sebastian Vettel declară că Schumacher a fost eroul său

Pilotul german Sebastian Vettel (Red Bull). (Alex Grimm / Bongarts / Getty Images)
Epoch Times România
15.03.2012

Germanul Sebastian Vettel, câştigătorul ultimelor două ediţii ale Mondialului de Formula 1, a recunoscut că la momentul la care a debutat în cariera de pilot l-a avut drept "erou" pe celebrul său compatriot Michael Schumacher, care îi este acum rival în Marele Circ.

"Schumacher era eroul meu când am debutat în karting. Aveam postere cu el pe pereţii camerei mele", a dezvăluit Vettel, în cursul conferinţei oficiale de presă organizată de FIA la circuitul Albert Park din Melbourne, gazda primului Mare Premiu al sezonului, programat duminică. "Apoi le-am dat jos şi le-am înlocuit cu alte postere", a adăugat zâmbind pilotul echipei Red Bull, spre amuzamentul jurnaliştilor care au asistat la eveniment.

Sebastian Vettel a devenit, la 24 de ani, 3 luni şi 6 zile, cel mai tânăr dublu campion mondial din Formula 1, călcând pe urmele lui Michael Schumacher, care a câştigat 91 de Mari Premii şi 7 titluri de campion mondial în cariera sa.

Cu două ore mai devreme, în cadrul unui eveniment organizat de Mercedes-AMG, Schumacher s-a declarat "foarte mândru" de ceea ce a realizat până acum Vettel, căruia i-a oferit sfaturile sale la debutul în karting.

Cu un surâs larg, "Schumi" a ţinut, totodată, să-i ureze "bun venit în lumea noastră (a bărbaţilor)", spaniolei Maria de Villota, desemnată pilot de încercare la echipa Caterham F1.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor