Auto: Campionatul Naţional de Automobilism Viteză în Coastă - DUNLOP 2012

Epoch Times România
30.06.2012

Campionatul Naţional de Automobilism Viteză în Coastă - DUNLOP 2012 a programat vineri, în municipiul de pe Bârzava, etapa a cincea, prima rundă a dublei reşiţene denumită de organizatori Cupa Reşiţa.

În faţa fanilor de acasă, liderul campionatului, Lucien Hora, s-a impus, graţie timpului realizat în manşa a doua.

40 de piloti şi trei echipe s-au aliniat la startul etapei a 5-a a Campionatului Naţional de Automobilism Viteză în Coastă - Dunlop 2012.

Prima rundă a dublei derulate sub genericul Cupa Reşiţa 2012 s-a desfăşurat pe o vreme excelentă, atât pentru concurenţi, cât şi pentru publicul prezent în număr destul de mare de-a lungul traseului cu o lungime de 4,8 km. Iubitorii sporturilor cu motor din Reşiţa au ţinut pumnii celor doi piloţi din municipiu, liderul campionatului Lucien Hora, de la ACM Sport, şi Mircea Pădurean, care a revenit anul acesta în competiţiile de viteză în coastă.

Din păcate, ziua nu a început foarte bine pentru campionul Lucien Hora. Direcţia monopostului său, LOLA F3000, a avut un pic de suferit, după o uşoară ieşire în decor, urmare a pierderii aderenţei pneurilor într-o curbă. Problema a fost însă rezolvată până la al doilea antrenament cronometrat, ambii piloţi reşiţeni declarându-se optimişti înaintea manşelor oficiale.

Alături de cei doi reşiţeni, au luat startul în această rundă piloţi consacraţi, precum Daniel Onoriu, Gunther Graef, Sorin Iliescu sau Cătălin Cismaru, dar şi prezentatoarea TV Crina Abrudan, o ştiristă sportivă pasionată de întrecerile cailor-putere.

După o etapă plină de peripeţii, liderul campionatului, reşiţeanul Lucien Hora şi-a bucurat fanii cu o victorie aşteptată de publicul local. A fost un succes obţinut cu destule emoţii. La prima urcare oficială, Hora a reuşit doar al cincilea timp al manşei. Pilotul ACM Sport a avut mici probleme la ambreiaj, oprind motorul la start, fapt care a însemnat o pierdere importantă de timp. Hora s-a revansat însă în manşa a doua, pe care a câştigat-o detaşat, cu timpul de 02: 12,639 de miimi, la 13 secunde în fata lui Lucian Răduţ, pilotul echipei Rally Dream Team. Pe locul trei s-a situat Daniel Onoriu, de la Extreme Racing Team.

Sâmbătă e zi de pauză, iar duminică se va desfăşura etapa a doua.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor