Austriecii care refuză vaccinarea primesc amenzi masive conform unui proiect legislativ

Unele variante ale proiectului legislativ menţionează şi pedepse cu închisoarea
China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan
China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan (NOEL CELIS/AFP via Getty Images)

Austriecii care refuză să facă vaccinul obligatoriu împotriva COVID-19 înainte de termenul impus de guvern s-ar putea confrunta cu pedepse cu închisoarea şi amenzi majore.

După ce iniţial i-a plasat pe nevaccinaţi în izolare, o politică care a eşuat complet, cancelarul austriac Alexander Schallenberg a anunţat că vaccinul va deveni obligatoriu de la 1 februarie.

Întrebările cu privire la ce se va întâmpla cu cei care încă refuză să se vaccineze au primit acum răspunsul sub forma unui proiect legislativ, despre care a aflat publicaţia Die Presse.

„În conformitate cu proiectul de lege, oricine refuză să participe la o programare de vaccinare va primi o convocare oficială din partea autorităţilor locale. Dacă o persoană nu se prezintă, va fi chemată încă o dată în următoarele patru săptămâni”.

„În cazul în care a doua cerere oficială este ignorată, persoana respectivă este pasibilă de o amendă de 3.600 de euro".

Conform publicaţiei RT, finanţată de Kremlin, proiectul legislativ ar presupune, alternativ, o condamnare la patru săptămâni de închisoare.

Amenda va creşte la 7.200 EUR pentru cei care au fost deja amendaţi de două ori pentru încălcarea obligativităţii vaccinării.

Dacă va fi aprobată în forma actuală, legislaţia va rămâne în vigoare timp de trei ani.

Guvernul va decide dacă cei care s-au recuperat după COVID, boala generată de infectarea cu virusul Wuhan, vor fi scutiţi.

Exceptaţi de la noua lege propusă sunt femeile însărcinate şi copiii cu vârsta sub 12 ani, precum şi cei care prin vaccinare se confruntă cu un „pericol pentru viaţă sau sănătate”.

Proiectul de lege va impune şi obligativitatea injecţiilor de rapel regulate.

După cum am subliniat anterior, Anthony Costello, fost director al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a avertizat că obligativitatea vaccinurilor împotriva COVID-19 ar putea provoca „revolte” în toată Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură