Australia se teme de invazii de lacuste

Australieni prin norul de lacuste din Dubbo (arhiva)
Australieni prin norul de lacuste din Dubbo (arhiva) (Steve Cowley / AFP / Getty Images)

Australia rurala se pregateste de eventuale invazii ale lacustelor, de proportii biblice, inainte de sosirea verii.

Cresterea temperaturilor a determinat deja marirea ingrijoratoare a populatiilor de lacuste, care sunt binecunoscute pentru voracitatea cu care distrug fermele si recoltele.

Presedintele victorian al Federatiei Fermierilor, Andrew Broad, a declarat pentru ABC News ca lacustele ar putea cauza pagube de pana la 2 de milioane de USD numai din distrugerea culturilor din Victoria.

Biologii au observat aparitia roiurilor in New South Wales situat in nord-vest, in Flinders Rangers din sudul Australiei, si in zona Mildura a statului Victoria, potrivit Departamentului de Agricultura, Pescuit si Silvicultura.

Autoritatile australiene au inceput deja operatiunile de pulverizare aeriana in unele parti din Queensland, pentru a reduce amenintarea.

"Grupul nostru operativ a efectuat controlul aerian pe aproape 27 mii de hectare, ceea ce reduce semnificativ riscul in Highlands" conform site-ul biosecuritatii in Queensland.

Infestarea raspandita a fost atribuita vremii umede, care a inlocuit seceta traditionala din Australia, si care este perfecta pentru depunerea masiva a oualelor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe