Aureliu Ciocoi: La următoarea şedinţă a CSE va fi revizuită interdicţia de vizitare a parcurilor publice

Aureliu Ciocoi
Aureliu Ciocoi (gov.md)

În contextul în care adoptarea de către CSE a interdicţiei privind vizitarea parcurilor şi zonelor de agrement a trezit mai multe neînţelegeri în societate, prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi a menţionat necesitatea revizuirii acestei acţiuni.

„Recunosc că a fost o decizie nu tocmai bine gândită, în condiţiile în care Republica Moldova nu cade sub incidenţa blocajului, sau instituirii regimului de lockdown. Promit că la următoarea şedinţă a CSE vom revizui acest punct”, a declarat acesta în cadrul şedinţei de luni a Centrului unic de comandă a stării de urgenţă.

Premierul interimar a ţinut să atenţioneze în context că poliţiştii de frontieră au depistat circa 120 de cazuri de falsificare a testelor Covid.

Organele de forţă au mai raportat că au identificat 25 de staţii de aşteptare în municipiul Chişinău, unde se atestă o aglomeraţie sporită. Astfel, în aceste locuri s-a dispus delegarea suplimentară a carabinierilor pentru patrularea zonelor.

Membrii Centrului unic de comandă au aprobat solicitarea autorităţilor locale din Bălţi de a instala 6 corturi provizorii pentru testarea rapidă a cetăţenilor.

Bilanţul cazurilor de COVID-19 în R. Moldova a ajuns la 235790. În cadrul instituţiilor medico-sanitare spitaliceşti, sunt internaţi 3931 pacienţi confirmaţi cu virusul Wuhan care provoacă boala COVID-19, dintre care 322 în stare extrem de gravă (55 pacienţi sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată). Numărul total de decese din cauza virusului chinezesc a ajuns la 5178.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe