"AUR la europarlamentare, Haur la Coldplay" - Manelistul Babasha, huiduit pe Arena Naţională la concertul Coldplay

Babasha la concertul Coldplay de pe Arena Naţională (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
13.06.2024

Cântăreţul de manele Babasha a fost huiduit minute în şir, miercuri seara, când a urcat pe scenă la primul din cele două concerte anunţate de renumita trupă Coldplay pe Arena Naţională din Bucureşti pe 12 si 13 iunie.

Manelistul nu a scăpat de critici nici pe reţelele de socializare, unde mii de utilizatori le-au dat dreptate celor aflaţi pe Arena Naţională, care au plătit bilete pentru a asista la un alt gen de muzică decât cel al lui Babasha.

Liderul trupei Coldplay, Chris Martin a povestit publicului că înaintea concertului din România a căutat informaţii despre muzica din ţară şi l-a ales pe Babasha după ce a văzut că este unul dintre cei a căror muzică este foarte căutată (trending) pe YouTube.

Babasha a avut, miercuri seara, o primă reacţie pe pagina sa de TikTok unde, plin de emoţii, a spus:

“Cei de la Coldplay au vrut să facă un moment cu un artist român pentru concertul lor, pentru cel de 12 şi pentru cel de… pentru ziua de mâine, de pe 13… iar ei s-au uitat în topurile muzicale şi m-au văzut pe mine. Ei, personal, au contactat impresarii mei. Nu ştiu câţi dintre voi aţi fi refuzat o astfel de oportunitate. Vorbim de un alt nivel şi indiferent de toate huiduielile din lume tot aş fi acceptat, pentru că aşa ceva este o dată în viaţă”.

În continuare, redăm câteva dintre comentariile postate pe YouTube:

Oameni buni nu e rasism sau alte prostii cum aud aici. E vorba să îţi ştii publicul, atâta tot. E cum te-ai duce la un concert rock iar în deschidere e corul mitropoliei.

Versuri de clasa II -a, prestaţie de clasa II-a, complet nepotrivit în contextul acela. Se pare că este confirmat şi pentru ziua 2... mult succes interpreţilor!

Omul a cântat ce ştie. Greşeala este a organizatorilor că l-au chemat la un asemenea eveniment. Sau să nu fi fost greşeală? Sunt convins că ştiau ce reacţie va avea publicul, iar asta trebuia să prevadă însuşi Babasha sau cineva din echipa lui. În locul lui, eu unul, aş fi refuzat invitaţia.

AUR la europarlamentare; Haur la Coldplay!

Nu pot să cred, ce legătură are acest “artist” cu Coldplay. Ne facem cunoscuţi în lume cu acest gen de muzică.

Oameni buni, una este muzica veche ţigănească, alta sunt manelele. Dacă venea un artist din lumea lăutariei (nu manele) era mult mai bine decât să auzi această lălăială, cu versuri de toată jena. Un moment aiurea, care sunt sigur că a stricat starea multor oameni şi concertul nu a mai fost la fel după acest moment.

Am citit comentariile şi ce a declarat Babasha... problema este că în România acest gen de muzică este asociat cu lumea interlopă şi cu o minoritate care nu se poate integra în societate nici după sute de ani.

Plătesc bilet la Cold Play să l aud pe terminatu asta cum se văieta şi îl chinuie talentu de indian...

Urmează Babasha & Fuego - Împodobeşte mama nucul.

Cum ar fi reacţionat publicul unui concert de manele dacă brusc şi dintr-o dată s-ar fi pus Coldplay în difuzoare?

Coldplay babasha = ca şi cum ai mânca mici daţi prin cremă de vanilie. Ambele sunt bune, dar nu împreună.

Cred că cei 40.000 de oameni ar trebui să îşi ceară banii înapoi. Numa' zic.

Foarte bine au făcut că au huiduit, sunt total de acord cu ei, de ce? Pentru ca oamenii aceia au plătit un bilet să vadă trupa aia, nu pe “manelino” băgat cu japca pe scenă. Iar treaba aia cu “rasismul” este folosită ca scuză fix de către cei care vor să bage pe gât la orice fel de concert manelele.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor