AUR, în război cu intelectualii. Se foloseşte de imaginea lui Raţiu: Sunteţi duşmanii poporului

George Simion
George Simion (Epoch Times România)

Reprezentanţii partidului AUR au reacţionat acid după ce mai mulţi intelectuali de marcă ai ţării au solicitat liderilor coaliţiei de guvernare să înceteze imediat orice dialog cu ei.

Nemulţumiţi că au fost catalogaţi drept partid extremist, radical-populist, vehiculând teme fundamentaliste şi naţionaliste, cu revizitarea teoriilor conspiraţioniste, anti-globaliste şi anti-individualiste, şi cu personaje care răspândesc idei ale extremei drepte, liderii AUR îi cataloghează pe aceştia "duşmanii românilor."

Postarea lor este însoţită de o imagine a lui Ion Raţiu, în spatele căreia cei de la AUR au pus sigla partidului lor. Reamintim că liderii AUR şi-au pus sigla partidului inclusiv pe drapelul României, lucru considerat o impietate de către parte dintre români.

"Avem şi noi un mesaj pentru această elită închipuită: Noi reprezentăm vocea a 10% dintre români. Voi nu reprezentaţi pe nimeni şi nimic. Sunteţi duşmanii românilor - aşa aţi fost, aşa aţi rămas.

Unii dintre voi nu aţi ştiut niciodată, alţii probabil aţi uitat ce înseamnă democraţia, aşa că vă amintim noi, prin cuvintele marelui Ion Raţiu!", scriu cei de la AUR pe Facebook.

Postarea AUR
Postarea AUR

Reamintim că expresia "duşmanii poporului" este una de sorginte comunistă. Nu este singura sintagmă care trimite înapoi la vremurile de tristă amintire folosită de AUR. Recent, Diana Şoşoacă îi numea pe cei ce o critică "ucigaşi ai poporului român" şi-şi exprima dorinţa de a îi trimite la Canal, loc unde comuniştii au exterminat elita intelectuală a ţării.

"Mi-e scârbă de voi toţi, trădătorii şi ucigaşii poporului român! Aş umple puşcăriile cu voi şi v-aş trimite la canal pe toţi! Să munciţi pt ţara la a cărei distrugere aţi participat, inclusiv prin acceptare a stării de fapt şi fără a lua măcar o fărâmă de atitudine împotriva nelegiuirilor!", scria, pe Facebook, Şoşoacă în urmă cu câteva zile.

Revenind la postarea în care AUR se foloseşte de imaginea lui Raţiu pentru a îi numi pe intelectuali duşmanii poporului, amintim că zeci de intelectuali şi personalităţi publice au semnat o scrisoare deschisă în care le cere guvernanţilor să înceteze dialogul cu AUR.

Semnatarii au susţinut că "o formaţiune politică ce s-a dovedit a fi, în scurta sa existenţă pe scena publică românească, purtătoarea unui conglomerat ideologic nociv, de factură extremistă (...) un partid radical-populist, vehiculând teme fundamentaliste şi naţionaliste, cu revizitarea teoriilor conspiraţioniste, anti-globaliste şi anti-individualiste nu poate fi un partener de dialog într-o democraţie."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne