Aung San Suu Kyi va vizita Irlanda în luna iunie a acestui an

Câştigătoarea Premiului Nobel pentru Pace şi Secretarul General al Ligii Naţionale pentru Democraţie din Birmania, Aung San Suu Kyi are programat să viziteze Irlanda în luna iunie, pentru a primi Premiul Ambasadorul de conştiinţă, oferit de Amnesty.
Bangkok, Tailanda - 29 mai: Liderul pro-democraţie Aung San Suu Kyi pleacă de pe Aeroportul Internaţional Suvarnabhumi în prima sa călătorie internaţională din ultimii 24 de ani (Paula Bronstein / Getty Images)
Martin Murphy
30.05.2012

Câştigătoarea Premiului Nobel pentru Pace şi Secretarul General al Ligii Naţionale pentru Democraţie din Birmania, Aung San Suu Kyi, a programat să viziteze Irlanda în luna iunie, pentru a primi Premiul Ambasadorul de conştiinţă, oferit de Amnesty.

Premiul va fi înmânat doamnei Aung San Suu Kyi la un concert tribut Electric Birmania organizat în numele ei, în Dublin, luni, 18 iunie, la Teatrul Bord Gais Energy, Grand Canal Dock, Dublin 2.

Artiştii care vor cânta la concertul tribut Electric Birmania vor fi anunţaţi în această miercuri, de Bill Shipsey, fondatorul Art for Amnesty – programul global de angajament artistic al Amnesty Internaţional.

Potrivit Amnesty Internaţional, vizita doamnei Aung San Suu Kyi în Irlanda va urma imediat după primirea Premiului Nobel pentru Pace din Oslo.

Doamna Aung San Suu Kyi a fost ţinută sub arest la domiciliu timp de aproape 15 de ani, iar în timpul arestării sale a devenit unul dintre cei mai proeminenţi deţinuţi politici. Ea a fost distinsă cu Premiul Nobel pentru Pace în 1991, dar a primit abia recent un paşaport, permiţându-i-se astfel să călătorească în străinătate pentru prima dată, în 24 de ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor