ATP Challenger Sibiu: Adrian Ungur, victorie preţioasă în primul tur

Doar doi jucători români se află pe tabloul principal al turneului ATP Challenger “Sibiu Open”din acest an, Adrian Ungur şi tânărul de 18 ani Vlad Dâncu.
Tenismanul român Adrian Ungur
Tenismanul român Adrian Ungur (Tennis Update INA/twitter)

Într-o partidă din turul întâi al turneul ATP Challenger “Sibiu Open”, dotat cu premii în valoare de 43.000 €, Adrian Ungur (589 ATP, fost 79 ATP / iunie 2011, 32 de ani) a obţinut o frumoasă victorie la un jucător mult mai bine clasat, care se află pe cel mai bun loc al carierei, spaniolul Ricardo Oleja Lara (180 ATP, 24 de ani), cu scorul de 6-1, 1-6, 6-2. Partida a durat o oră şi 31 de minute.

Adrian a acumulat 6 puncte ATP şi va primi 730 €.

Adversarul din optimile de finală este favoritul 3, italianul Marco Cecchinato (103, fost 82 ATP, 24 de ani).

Niciun jucător român n-a reuşit să treacă de barajul calificărilor, de fapt niciunul nu a reuşit să se califice măcar în runda finală a acestora.

Juniorul Vlad Dancu ( – ATP, 90 ITF, fost 49 în clasamentul combinat al juniorilor în ianuarie), beneficiar al unui wild card, a avut parte de o tragere la sorţi ingrată, căci el îl va întâlni în primul tur pe favoritul principal, Cedric-Marcele Stebe (Germania, 90, fost 71 ATP / februarie 2012, 26 de ani).

Sibiu Open este cel mai important turneu de tenis masculin din România şi are loc la Tenis Club Pamira. Jocurile din calificări s-au încheiat luni dimineaţă, cu ultimele două partide, care au decis cei patru jucători ce au intrat pe tabloul principal al competiţiei.

„Este, de departe, cel mai puternic turneu de calificări pe care l-am găzduit în cadrul Sibiu Open în aceste şase ediţii. Calificările de la Sibiu Open sunt, fără dubiu, mult peste nivelul turneelor Futures care se organizează în România. Tabloul principal se anunţă, de asemenea, foarte puternic anul acesta”, spune Marius Vecerdea, directorul Sibiu Open.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport