Atletism: Procesul lui Pistorius, amânat pentru data de 7 aprilie

Atletul paralimpic sud-african Oscar Pistorius. (ALEXANDER JOE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
28.03.2014

Cea mai aşteptată audiere în procesul în care Oscar Pistorius este judecat pentru crimă, cu mărturia probabilă la bară a campionului paralimpic sud-african pentru prima oară, a fost amânată pentru data de 7 aprilie din cauza unui magistrat bolnav.

"Cazul este amânat pentru data de 7 aprilie", a declarat judecătorul Thokozile Masipa, care a explicat: "Unul din asistenţii mei nu se simte bine".

Audierea martorilor acuzării s-a încheiat miercuri, iar acum a venit rândul apărării. Codul de procedură penală din Africa de Sud permite acuzatului să intervină primul în acest caz. În plan strict legal, Oscar Pistorius nu este obligat să depună mărturie în faţa instanţei.

"Dar dacă nu va depune mărturie, Curtea i-ar putea reproşa că nu şi-a expus propria versiune în timpul contrainterogatoriului parchetului", a precizat un avocat cunoscut al baroului din Cape Town, William Booth.

"Când admiţi că ai tras şi când se justifică legitima apărare, se poate evita depunerea mărturiei dacă există un alt martor, dar în cazul său, el a fost singur", a adăugat avocatul.

Mărturia lui Pistorius este cu atât mai aşteptată cu cât campionul paralimpic, de şase ori medaliat cu aur, nu a spus niciun cuvânt în public de la moartea Reevei Steenkamp pe 14 februarie 2013, ci doar pentru a pleda nevinovat, cu o voce stinsă, pe data de 3 martie în prima zi a procesului său.

Procesul trebuie iniţial să se încheie pe data de 20 martie, dar s-ar putea întinde până la jumătatea lunii mai.

Campionul paralimpic este acuzat că a asasinat-o pe prietena sa Reeva Steenkamp, pe 14 februarie 2013. El pretinde că a împuşcat-o din greşeală, luând-o drept un hoţ ascuns în toaletă, în timp ce parchetul îl acuză de crimă cu premeditare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor