Atletism: Maratonul de la Tel Aviv, anulat din cauza riscurilor de caniculă

(photos.com)
Epoch Times România
19.03.2013

Maratonul de la Tel Aviv a fost anulat definitiv din cauza riscurilor de caniculă şi a polemicii generate de moartea unuia dintre participanţii la cursa de semimaraton desfăşurată în acelaşi oraş, la sfârşitul săptămânii trecute, au anunţat autorităţile municipale, citate de AFP.

Un alergător amator israelian, în vârstă de 29 ani, a decedat şi alte câteva zeci au avut nevoie de îngrijiri medicale, vineri, la Tel Aviv, din cauza temperaturilor ridicate care au provocat insolaţii şi stări de deshidratare, conform serviciilor de urgenţă israeliene.

În dimineaţa în care s-a dat startul semimaratonului şi al cursei de 10 km, la Tel Aviv s-au înregistrat 30 de grade Celsius. Maratonul complet, care ar fi trebuit să se desfăşoare tot vinerea trecută, a fost amânat cu o săptămână de către organizatori.

Serviciile meteorologice prevăd o temperatură de 29 grade Celsius în acest weekend la Tel Aviv, iar miniştrii israelieni ai Sănătăţii şi Sportului, precum şi medicii au recomandat anularea cursei de 42,195 km, alergătorilor urmând să le fie returnate cheltuielile de înscriere.

În 2011, maratonul de la Tel Aviv s-a desfăşurat tot pe o căldură sufocantă, 15 persoane având nevoie de spitalizare, în timp ce unul dintre participanţi, în vârstă de 42 ani, a decedat câteva zile mai târziu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor