Atletism: Lavillenie vrea să câştige la Berlin cu o săritură de 6 m

Atletul francez Renaud Lavillenie. (Alexander KHUDOTEPLY / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
12.02.2015

Regele mondial al săriturii cu prăjina, francezul Renaud Lavillenie, vrea să câştige vineri, la Berlin, cu o săritură de 6 m, înainte de a se gândi la un nou record mondial, a asigurat el în presa germană, cu două zile înaintea reuniunii în sală organizată în capitala Germaniei.

''Obiectivul meu este să câştig sărind 6 m la Berlin'', a subliniat francezul care a reuşit deja această performanţă de două ori în acest sezon, ultima dată cu o victorie (6,01 m), sâmbăta trecută la Nevers, consolidându-şi primul loc în clasamentele mondiale ale sezonului.
Întrebat când va avea posibilitatea să ducă recordul mondial la 6,17 m, înălţime încercată fără succes la Nevers, campionul olimpic a spus: ''Pot să înţeleg că spectatorii aşteaptă de la mine recorduri mondiale, însă nu este atât de simplu.
Pentru a reuşi asta, trebuie ca totul să se meargă bine, iar eu să fiu în mare formă''.
De şase ori campion european (3 titluri în aer liber şi tot atâtea în sală), Lavillenie (28 ani), s-a declarat încântat să se afle la Berlin, unde, la Mondialele din 2009, a câştigat ''prima sa medalie importantă'', care ''nu a fost decât de bronz, însă are valoare de aur''.
Reuniunea în sală de la Berlin are loc la aproape un an după recordul mondial (6,16 m) stabilit de Lavillenie la Doneţk (15 februarie), acasă la ''ţarul prăjinii',' Serghei Bubka.
Lavillenie a reamintit că principalul său obiectiv din acest sezon este cucerirea ''titlului mondial în aer liber la Beijing'', la sfârşitul lunii august, deoarece este singurul care îi lipseşte din palmares.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor