Atletism: Gabriela Szabo - Prin sport îi pregătim pe copii pentru viaţă

Multipla campioană olimpică, mondială şi europeană de atletism Gabriela Szabo (Epoch Times România)
Epoch Times România
08.05.2013

Multipla campioană olimpică, mondială şi europeană de atletism Gabriela Szabo a declarat miercuri, la Alexandria, că "prin sport copiii sunt pregătiţi pentru viaţă".

În opinia fostei atlete de renume mondial, "sportul nu înseamnă doar mişcare, ci şi educaţie şi un stil de viaţă sănătos".

"Poate unora nu le place că insistăm pentru practicarea sportului, pentru creşterea numărului orelor de educaţie fizică la şcoală. Dar ce dorim să avem, o naţiune bolnavă, ori una sănătoasă", a afirmat actualul consilier al Ministrului Tineretului şi Sportului (MTS), Nicolae Bănicioiu.

Szabo crede că "astăzi trăim într-un mediu virtual în care copiii socializează aşa de frumos, dar sunt atât de timizi dacă stau faţă-n faţă. De aceea îi chemăm să vină spre sport pentru a socializa privind adversarul în faţă, pregătindu-i astfel pentru tot ceea ce înseamnă viaţă".

Ca promotor al campaniei sociale "Sport pentru Viaţă", Gabriela Szabo le-a vorbit copiilor de la şcoala gimnazială "Mihai Viteazul" din Alexandria despre cum ajută în general mişcarea la formarea personalităţii umane, la depăşirea unor obstacole de pe parcursul vieţii, în condiţii de fair-play.

Subsecretarul de stat în MTS, Ioan Augustin, a declarat că în cadrul acţiunilor ce au drept scop promovarea gustului pentru mişcare prezentarea experienţei unor mari campioni constituie stimulent pentru tânăra generaţie. Potrivit sursei citate, acest minister doreşte să readucă în actualitate spiritul "Daciadei", nu în forma în care a existat, dar cu acelaşi scop, "deoarece sportul de masă este baza de selecţie pentru sportul de performanţă".

La Alexandria, Gabriela Szabo s-a întâlnit şi cu antrenori şi profesori de sport, după ce, anterior, s-a aflat în mijlocul elevilor şi cadrelor didactice de la gimnaziul din localitatea Peretu, alături de reprezentanţi ai MTS şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor