Atacul de la Crocus Mall. Ofiţeri FSB s-ar fi aflat în sala de concerte în timpul atacului terorist de la Moscova [NEXTA]

"Bărbaţii în albastru" au fost plasaţi în toate părţile sălii de spectacol (Screenshot - X - Nexta)
D.B.
26.03.2024

După ce au analizat cu atenţie imaginile de la atacul terorist de la "Crocus City Hall", jurnaliştii de la NEXTA au relatat că au observat că în sala de concerte, unde au izbucnit cele mai sângeroase evenimente ale atacului terorist, se aflau mai multe persoane îmbrăcate în mod similar, în bluză albastră de trening şi blugi.

"Dacă vă uitaţi la ei, veţi observa câteva acţiuni atipice din partea lor pentru astfel de situaţii", scrie sursa citată, într-o postare mai amplă pe X, fostul Twitter.

Concret, jurnaliştii au remarcat în primul rând îmbrăcămintea unora dintre bărbaţii aflaţi în sala de spectacol: pulover albastru şi blugi formează o combinaţie destul de casual, ceea ce ajută persoana să se amestece în mulţime, fiind în acelaşi timp destul de uşor de deosebit faţă de ceilalţi. Respectivii sunt clar vizibili la ieşire, dar, la o privire mai atentă se observă că "bărbaţii în albastru" au fost plasaţi şi în alte părţi ale sălii.

O altă notă contrastantă cu restul "peisajului" şi remarcată de NEXTA este comportamentul bărbaţilor îmbrăcaţi similar: toţi sunt calmi, nu fug nicăieri, nu intră în panică.

Un bărbat în pulover albastru şi blugi împinge înapoi pe culoarul dintre scaune o femeie care se îndrepta spre ieşire (Screenshot - X - Nexta)
Un bărbat în pulover albastru şi blugi împinge înapoi pe culoarul dintre scaune o femeie care se îndrepta spre ieşire (Screenshot - X - Nexta)

În videoclip, un bărbat în pulover albastru şi blugi chiar împinge înapoi pe culoarul dintre scaune o femeie care se îndrepta spre ieşire (se vede şi în una dintre fotografii). Ulterior, acest bărbat începe să filmeze cu telefonul. Se poate observa că "bărbaţii în albastru" se uită unul la altul din când în când.

La un moment dat în videoclip, o voce masculină din spate, unde se află presupusul "ofiţer FSB", sugerează să se închidă uşile, iar "bărbaţii în albastru" susţin pe rând această idee, creând iluzia unui sprijin în masă pentru această idee.

Ulterior, acest lucru va duce la faptul că multe persoane nu vor putea părărsi sala din cauza uşilor închise şi vor muri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor