Atac cibernetic ţine la sol 1.400 de pasageri în principalul aeroport din Varşovia

Avion al companiei LOT decolează de pe aeroportul internaţional Chopin din Varşovia în 1 iunie 2015.
Avion al companiei LOT decolează de pe aeroportul internaţional Chopin din Varşovia în 1 iunie 2015. (Captură Foto)

Autorităţile poloneze investighează sursa unui atac cibernetic care a ţinut la sol mai multe zboruri şi peste 1.000 de pasageri pe principalul aeroport din Varşovia. Hackerii au vizat sistemele de calculatoare ale companiei aeriene poloneze LOT, coform Deutsche Welle.

Aproximativ 1.400 de pasageri au fost ţinuţi la sol duminică la aeroportul "Frederic Chopin" din Varşovia, după ce hackerii au atacat sistemele de calculatoare folosite pentru a emite planurile de zbor.

Un purtător de cuvânt al companiei LOT, Adrian Kubicki, a declarat că problema a fost rezolvată după aproximativ 5 ore, adăugând că 10 dintre zborurile interne şi internaţionale ale companiei au trebuit să fie anulate. Aproximativ alte câteva zeci de zboruri au fost amânate.

Zborurile afectate se îndreptau către Hamburg, Düsseldorf, Copenhaga şi alte destinaţii interne.

Kubicki a declarat că Chopin a fost singurul aeroport afectat de atacul cibernetic, dând asigurări că în niciun moment nu a fost compromisă siguranţa zborurilor aflate în derulare în timpul atacului.

Compania LOT a declarat că unele zboruri au primit undă verde în cele din urmă, adăugând că pasagerii rămaşi la sol au fost cazaţi în hoteluri duminică noaptea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.