Atac armat la sediul YouTube. Atacatorul moare la faţa locului. Cel puţin 3 răniţi

Ofiţeri de poliţie inspectează sediul YouTube în San Bruno, statul american California, după un atac comis asurpa companiei în 3 aprilie 2018.
Ofiţeri de poliţie inspectează sediul YouTube în San Bruno, statul american California, după un atac comis asurpa companiei în 3 aprilie 2018. (Justin Sullivan/Getty Images)

Cel puţin trei persoane au fost rănite când o femeie a deschis focul la sediul YouTube din California, SUA, înainte să se sinucidă aparent cu aceeaşi armă, a afirmat poliţia.

Un bărbat în vârstă de 36 de ani se află în stare critică la spital după atacul care a avut loc în San Bruno, marţi după amiază (în cursul nopţii de marţi spre miercuri, ora României).

Două femei, cu vârste de 32 şi 27 de ani, au fost de asemenea transportate la spital după ce au primit un prim ajutor medical într-un restaurant din apropierea locului incidentului. Femeia de 32 de ani se află în stare gravă.

Poliţia a declarat pentru NBC că suspecta a fost identificată ca fiind Nasim Asghdam din sudul Californiei.

Ed Barberini, şeful poliţiei din San Bruno, a declarat că poliţiştii au sosit la faţa locului la ora locală 12:48 p.m. (7:48 p.m. BST), după ce fuseseră raportate focuri de armă.

Aparent, suspecta furioasă ar fi comis atacul pentru că YouTube a încetat să îi mai plătească videoclipurile postate pe platformă, a declarat tatăl ei, potrivit Daily Mail.

Google, care deţine YouTube, a afirmat că echipa de securitate a companiei a colaborat cu autorităţile pentru a evacua clădirile şi face tot posibilul pentru a susţine victimele şi familiile acestora.

Incidentul are loc la aproximativ o lună după ce, în 9 martie, un fost soldat american a luat ostatici şi a deschis focul într-un centru pentru veterani unde fusese tratat pentru tulburare de stres post-traumatic. După o situaţie tensionată de o zi, poliţia i-a găsit morţi atât pe pe fostul soldat, cât şi trei ostatici.

De asemenea, în luna februarie, un tânăr înarmat a făcut un adevărat măcel într-un liceu din Florida, ucigând cel puţin 17 persoane şi rănind multe altele. Tragedia a avut loc la câteva luni după masacrul comis în Las Vegas la 1 octombrie 2017, când Stephen Paddock a deschis focul asupra unei mulţimi de oameni care participau la un concert. Atacul a fost lansat din apartamentul său de la etajul 32 al Mandalay Bay Resort and Casino, fiind ucise aproximativ 60 de persoane şi rănite alte câteva sute.

Atacul de la sediul YouTube va alimenta cu siguranţă lupta purtată în SUA pentru controlul armelor sau, conform unor analişti, pentru dezarmarea populaţiei americane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe