Astăzi a doua zi de proteste ale ceferiştilor în faţa Ministerului Transporturilor

Peste 100 de membri ai Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă din România vor continua miercuri, între orele 9.00-14.00, protestul în faţa Ministerului Transporturilor, având ca principal scop oprirea procesului de privatizare a CFR Marfă şi reevaluarea acestei societăţi.
Ministerul Transporturilor (Epoch Times România)
Epoch Times România
19.06.2013

Peste 100 de membri ai Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă din România (FMLR) vor continua miercuri, între orele 9.00-14.00, protestul în faţa Ministerului Transporturilor, având ca principal scop oprirea procesului de privatizare a CFR Marfă şi reevaluarea acestei societăţi.

Preşedintele FMLR, Iulică Măntescu, a declarat că oamenii sunt nemulţumiţi că evaluarea SNTFM CFR Marfă nu reflectă adevărul. Totodată, în dosarul de prezentare nu există preocuparea pentru oameni şi anume, nu este o prevedere care să se refere la protecţia celor 10.700 de salariaţi pe parcursul procesului de privatizare şi după privatizarea societăţii.

Iulică Măntescu mai declarase că Ministerul Transporturilor a arătat, în ultima perioadă, că nu-şi respectă partenerii sociali şi că nu respectă promisiunile făcute atunci când federaţia a declanşat dezbaterea având ca subiect privatizarea CFR Marfă.

"Dorim o privatizare normală a CFR Marfă, care să respecte regulile promise şi care să nu semene cu privatizarea Oltchim. De asemenea, solicităm autorităţilor demararea unui dialog social care să contribuie la rezolvarea problemelor cu care se confrunta această societate - aflată în situaţia de a avea o pierdere lunară de 55-59 milioane lei. În rândul salariaţilor noştri există un grad ridicat de nemulţumire şi, ca urmare, există pericolul declanşării unor mişcări sociale necontrolate. Noi, ca federaţie, luăm în calcul şi lucruri mai de amploare, care vor fi însă decise de ansamblul membrilor de sindicat din teritoriu", a spus preşedintele FMLR.

Liderul sindical al mecanicilor de locomotivă a menţionat că de la începutul anului au fost anulate 400 de trenuri din totalul de 1.500 care circulau în ţară, existând posibilitatea să mai fie anulate încă 300 de trenuri până la sfârşitul anului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor