Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România: Nu faceţi stocuri. Magazinele rămân funcţionale şi bine aprovizionate

Supermarket
Supermarket (Epoch Times România)

Reprezentanţii Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) au anunţat, vineri, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că magazinele membrilor AMRCR sunt pregătite - atât la raft, cât şi în depozite - cu stocuri de alimente şi produse de igienă şi sanitare, chiar şi în condiţiile în care este posibil ca în acest sfârşit de săptămână să se înregistreze o uşoară creştere a cererii şi numărului de consumatori.

Mai mult, aceştia informează populaţia că nu este necesar să îşi facă stocuri personale de produse alimentare întrucât magazinele vor rămâne funcţionale şi bine aprovizionate.

"Vă informăm că au fost revăzute procedurile de transport şi aprovizionare, se analizează oportunităţi suplimentare pentru produsele şi producătorii locali, precum şi soluţiile de personal în contextul noilor limitări preconizate a intra în vigoare la începutul săptămânii viitoare. Facem un apel către toţi consumatorii să ţină seama de condiţiile privind autoprotecţia (purtarea măştii, păstrarea distanţei de siguranţă etc.) şi să respecte indicaţiile personalului de pază şi ordine în ceea ce priveşte accesul în magazine", se mai arată în comunicatul citat.

AMRCR este în contact şi coordonare permanentă cu autorităţile centrale pentru orice chestiune legată de buna funcţionare a magazinelor şi respectarea tuturor reglementărilor în vigoare.

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) a fost înfiinţată în anul 2003 şi grupează următoarele 21 de companii din retailul alimentar şi nealimentar din România: Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, DM Drogerie Markt, Decathlon, Dedeman, Flanco, Hornbach, Ikea, Jumbo, Lidl, Kaufland, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny Market, Profi, Selgros.