Armenia: Armata cere demisia premierului. Rusia intervine

Liderul opoziţiei armene Nikol Pashinian
Liderul opoziţiei armene Nikol Pashinian (Getty Images)

Armata Armeniei a cerut demisia premierului Nikol Pashinian, acţiune pe care acesta a etichetat-o tentativă de lovitură de stat, transmite Reuters.

Pashinian are o cotă scăzută de popularitate după armistiţiul încheiat în urma conflictului cu Azerbaidjan-ul, în urma căruia a trebuit să cedeze bucăţi din enclava Nagorno-Karabah şi zona înconjurătoare.

Înfrângerea Armeniei, majoritar creştin-ortodoxă a survenit în ciuda acordului de securitate încheiat cu Moscova. În conflict, Azerbaidjanul a fost sprijinit cu logistică şi mercenari musulmani de Turcia.

Kremlinul şi-a exprimat, joi, îngrijorarea în legătură cu tensiunile politice în creştere în Armenia. "Urmărim situaţia din Armenia cu îngrijorare şi, bineînţeles, îndemnăm toată lumea la calm”, a declarat într-o teleconferinţă cu presa purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe