Arhitectura traditionala in viziunea studentilor

Epoch Times România
25.06.2011
Complexul National Muzeal ASTRA, impreuna cu studentii Facultatii de Arhitectura “ G.M. Cantacuzino” din Iasi, organizeaza o expozitie de grafica pe tema spatiului architectural traditional romanesc.

Vernisajul expozitiei va avea loc duminica 26 Iunie, ora 11, in Pavilionul de la intrarea in incinta Muzeului in aer liber din Dumbrava Sibiului.

Studentii ieseni se afla in Muzeul in aer liber in scopul realizarii unui stagiu de practica profesionala, acesta fiind cel de-al saselea stagiu organizat in muzeul nostru. In viziunea lor, arhitectura romaneasca actuala se caracterizeaza printr-o multitudine de forme importate, ce isi gasesc cu greu locul in peisajul socio-cultural autohton. Raportarea la filonul traditiei, in opozitie cu imprumutul de forme straine, genereaza legitimitatea demersului architectural autentic.

In acest context, practica studentilor arhitecti in cadrul Muzeului in aer liber din Dumbrava Sibiului isi pune amprenta asupra implinirii lor ca viitori arhitecti si reprezentanti ai valorilor traditionale.

Expozitia cuprinde lucrarile grafice realizate pe parcursul stagiului de practica. Expozitii similare au fost organizate si in anii trecuti, o parte din lucrarile grafice fiind incluse intr-un catalog de specialitate editat la Iasi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor