Arhiepiscopia Argeşului se delimitează de "presupusele călugăriţe" care au demarat o campanie antivaccinare la firul ierbii

Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului Calinic (Ziarul de Arges)
Andrei Pricopie
06.02.2021

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a venit cu o serie de precizări după ce ziarul Argeşul a publicat, pe 2 februarie, un articol intitulat "Contraofensiva călugăriţelor împotriva vaccinării, conform căruia un grup de persoane, în principal de sex feminin, autodeclarate ca fiind monahii (călugăriţe), conduc o campanie de dezinformare împotriva campaniei de vaccinare contra Covid-19 în Municipiul Piteşti".

De altfel, Poliţia a declanşat deja anchete în câteva localităţi vâlcene după ce mai mulţi bărbaţi şi femei îmbrăcaţi în haine monahale au distribuit broşuri care îndemnau împotriva vaccinării anti-Covid.

Astfel, printr-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial, Arhiepiscopia a subliniat că se delimitează de "presupusele călugăriţe":

1. Persoanele despre care relatează mass-media locală, nu sunt călugăriţe canonice în cadrul Eparhiei Argeşului şi Muscelului, şi nu deţinem informaţii dacă acestea sunt cu adevărat monahii cu statut canonic în cadrul Bisericii Ortodoxe Române.

2. Chiriarhul locului nu a acordat nici o aprobare sau binecuvântare scrisă ori verbală personalului clerical şi neclerical, monahal sau de mir (femei sau bărbaţi) din cadrul Eparhiei, în vederea desfăşurării de acţiuni, sub diferite forme (protest, petiţii, etc.), pro ori contra campaniei naţionale de vaccinare împotriva Covid-19 iniţiată de autorităţi.

3. Demersul persoanelor menţionate în mass-media locală, care se declară originare din zona Caraş-Severin este o iniţiativă proprie şi nu reprezintă poziţia Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

4. Atragem atenţia că distribuirea unor materiale tipărite (broşuri) de către persoanele amintite anterior, în care sunt citaţi clerici ortodocşi sau alţi medici de diferite naţionalităţi, cu privire la vaccinul anti Covid-19, întrucât sunt declaraţii scoase din context, reprezintă o sursă nesigură de informare pentru populaţia argeşeană.

În acest sens, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, se delimitează întru totul de orice îndemnuri adresate de presupusele călugăriţe, faţă de locuitorii/trecătorii din Municipiul Piteşti sau din alte localităţi din Judeţul Argeş.

Cu acest prilej reamintim că decizia vaccinării împotriva Covid-19 aparţine fiecărui cetăţean în parte, Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului nepromovând manifestări similare persoanelor descrise de către Ziarul Argeşul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor