Argentina: Mii de oameni pe străzile din Buenos Aires împotriva guvernului

Argentina: Oamenii iau parte la un "cacerolazo" (o formă de protest civil în care oameniibat în vase pentru a face zgomot) împotriva politicilor guvernului preşedintelui argentinian Cristina Fernandez de Kirchner, în Buenos Aires pe 08 august 2013, două zile înainte de alegerile primare. (JUAN MABROMATA / AFP / Getty Images)
Mioara Stoica
09.08.2013

Mii de oameni au ieşit în stradă noaptea trecută în Buenos Aires, Argentina, pentru a protesta împotriva guvernului preşedintelui Cristina Fernandez Kirchner. Este una dintre frecventele demonstraţii decacerolazos”, unde manifestanţii, în semn de protest, fac zgomot bătând în oale şi tigăi, relevă vineri agenţia LaPresse.

Mulţi purtau banere în care condamnau corupţia, inflaţia şi puterea prezidenţială care a devenit fără control. "Vrem să ne exprimăm în mod clar, astfel încât să nu fie nicio îndoială, că suntem împotriva a tot ceea ce acest guvern este şi a tot ceea ce face", a spus unul dintre protestatari, Pedro, în timp ce mărşăluia în manifestaţie.

Evenimentul a coincis cu sfârşitul campaniei electorale înainte de alegerile primare de duminică, în care cetăţenii vor fi invitaţi să aleagă candidaţii din toate partidele politice pentru alegerile următoare din 23 octombrie. În ultimele zile, cu toate acestea, politicienii au suspendat calendarul electoral din cauza unui accident care a zguduit ţara: explozia a avut loc într-o clădire din cauza unei scurgeri de gaze şi a dus la 13 morţi, peste 60 de răniţi, iar 11 persoane dispărute.

Manifestaţia care a avut loc noaptea trecută, a fost al patrulea protest de mare amploare împotriva lui Fernandez în mai puţin de un an, dar cu mai puţini participanţi decât la cele anterioare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor