Argentina închide un munte datorită posibilelor sinucideri provocate de calendarul maiaş

În imagine este surprinsă la Librăria Saxon State din Dresden, Germania, una dintre ultimele pagini ale Codexului Dresden din secolul al 12-lea, cunoscut si sub numele de ‘Codex Dresdensis’, unul dintre cele 4 manuscrise maya care încă există în lume şi care împreună sugerează că civilizaţia modernă se va sfârşi în 21 decembrie 2012.
În imagine este surprinsă la Librăria Saxon State din Dresden, Germania, una dintre ultimele pagini ale Codexului Dresden din secolul al 12-lea, cunoscut si sub numele de ‘Codex Dresdensis’, unul dintre cele 4 manuscrise maya care încă există în lume şi care împreună sugerează că civilizaţia modernă se va sfârşi în 21 decembrie 2012. (Joern Haufe / Getty Images)

Guvernul argentinian a închis accesul la vârful vârful Uritorco din 20 până în 22 decembrie datorită temerilor că acesta va fi locul unor sinucideri în masă pentru oamenii care cred că lumea se va sfârşi vineri.

Temerile au fost generate de un apel pe Facebook care cerea oamenilor să se urce pe munte şi să participe la o “sinucidere spirituală masivă”, în legătură cu una dintre interpretările calendarului maiaş, care susţine că pe 21 decembrie 2012 va avea loc sfârşitul lumii.

Gustavo Şez, primarul oraşului din apropiere Capilla del Monte, a spus pentru AFP că “a fost o decizie luată prin consens pentru a preveni orice denaturare a profeţiei maiaşe”. Oraşul este situat la aproximativ 470 de mile nord de Buenos Aires.

Au fost numeroase afirmaţii cu privire la zărirea unor OZN-uri pe vârful muntelui de-a lungul anilor. Indigenii credeau de asemenea că muntele este sacru.

“Adevărul este că noi lucrăm asupra acestei chestiuni de când am aflat despre ea. Suntem îngrijoraţi că, în timp ce ar putea fi o glumă, nu poţi şti ce s-ar putea întâmpla”, a declarat Rafael Garcia Perez, manager la muntelui Uritorco, pentru Clarin.com.

Conform Worldcrunch, pagina de Facebook pentru “sinuciderea spirituală masivă”, a susţinut că 150 de oameni au indicat că vor participa la eveniment.

O sursă apropiată familiei Anchorena, care deţine muntele, a spus pentru website-ul Clarin: “Cu siguranţă vom cere autorităţilor să ne ajute să blocăm accesul către munte, incluzând toate cărările alternative care există către vârf.”

În ultimele săptămâni, NASA şi alte guverne au emis declaraţii spunând că lumea nu se va sfârşi în 21 decembrie.

La începutul acestei săptămâni, NASA postase deja o poveste datată pentru 22 decembrie, spunând: “Dacă citiţi această poveste înseamnă un singur lucru: Lumea nu s-a sfârşit ieri.”

“Întreaga poveste este o înţelegere greşită de la bun început”, a susţinut dintr-o declaraţie John Carlson, şeful Centrului pentru Arheoastronomie. “Calendarul maiaş nu s-a sfârşit în 21 decembrie 2012 şi nu au existat profeţii maiaşe care prevesteau sfârşitul lumii la acea dată.”

Carlson notează că niciunul dintre artefactele, ruinele sau tabletele lăsate de maiaşi nu au indicat ceva despre sfârşitul lumii.

“Dacă ar fi existat acolo ceva precum o planetă îndreptându-se spre Pământ, ar trebui deja să fie unul dintre cele mai luminoase obiecte văzute pe cer. Toţi cei de pe Pământ l-ar putea vedea. Nu trebuie să întrebaţi guvernul ci doar ieşiţi afară şi uitaţi-va. Nu este acolo”, a declarat David Morrison, astrobiolog la NASA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe