Arafat, supărat pe o parte din presă: E o încercare de a dezbina. Vin să spună acum că apare Colectiv 2, 3, 4...

Raed Arafat
Raed Arafat (Epoch Times România)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a transmis, vineri seara, la Antena 3, că mass-media trebuie să verifice informaţiile înainte să le prezinte publicului pentru a nu dezbina oamenii în timpul actualei crizei generate de coronavirusul Wuhan.

„De la mass-media avem nevoie, în primul rând, să verifice informaţia, să înţeleagă că este un moment de solidaritate. Mass-media trebuie să fie factorul care-i coagulează pe toţi, împreună şi să-i aducă pe toţi la un loc. Mass-media are puterea fie să dezbine oamenii, fie să-i aducă împreună. Pe toate liniile. Deci, în astfel de situaţii, mass-media trebuie să fie factorul care aglutinează, care-i aduce pe toţi, împreună, şi-i pune pe toţi să lucreze împreună", a susţinut secretarul de stat, citat de Agerpres.

De asemenea, Arafat a criticat vehicularea unor idei în mass-media precum cele că, din cauză că autorităţile au fost prinse nepregătite de această criză şi în contextul slabei dotări a spitalelor cu echipamente de protecţie, dezinfectanţi etc., ar putea avea loc un aşa zis „Colectiv 2, Colectiv 3, Colectiv 4”.

„Nu înseamnă că nu poţi să critici, dar pe drept. Nu înseamnă că nu poţi să semnalezi că sunt probleme, dar după ce verifici, şi întotdeauna să fie acest lucru în sensul în care, în final, să înţeleagă lumea că toţi încearcă să facă ce pot. Toată lumea. Şi mass-media trebuie să ne aducă, pe toţi, împreună. Dacă continuăm în unele zone scrise, nu neapărat vorbim de televiziune (...), încercarea de a dezbina, de a arăta că ceva nu este OK, de a veni să spui că acum apare Colectiv 2, Colectiv 3, Colectiv 4... Deci, nu e cazul în acest moment. Este un dezastru mondial, suntem parte din el şi fiecare ţară încearcă să-l rezolve, dar nu-i suficient. Trebuie să colaborăm cu toţii şi coagularea tuturor şi solidarizarea tuturor este cea mai importantă. Trebuie să avem încredere unii în ceilalţi. Este cel mai important lucru”, a afirmat şeful DSU.

În plus, Arafat a cerut cetăţenilor să ţină cont de recomandările date de autorităţi şi să nu creadă „ştirile false”.

„N-au decât să citească totul, dar să verifice şi sursele oficiale. N-avem de ce să-i minţim, asta să înţeleagă. A trecut timpul în care să vii cu informaţii false sau să-ţi spună cineva 'minte acolo sau minte acolo'. Nu mai există aşa ceva demult”, a mai precizat secretarul de stat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne