Arafat: Distribuirea vaccinului anti-Covid va fi o provocare. Vor avea prioritate medicii şi persoanele vulnerabile

Raed Arafat
Raed Arafat (Epoch Times România)

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a atras atenţia, la Antena 3, că distribuirea şi administrarea vaccinului anti-Covid va fi o provocare, prioritate urmând să aibă personalul medical din linia întâi şi persoanele vulnerabile, cu comorbidităţi.

"Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact priorităţile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanţierii, şi bineînţeles persoanele vulnerabile, cu comorbidităţi.... Este o problemă de siguranţă la nivel naţional. Şi va fi suportat de stat", a declarat Raed Arafat, citat de Mediafax.

Cât despre evoluţia epidemiei, şeful DSU a anticipat că e posibil ca, peste zece zile, România să aibă între 5.000 şi 7.000 de noi cazuri de infectare cu COVID.

"Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire", a afirmat Raed Arafat.