Aparitie a unui monstru in Lacul Windermere

Lacul Windermere din Marea Britanie.
Lacul Windermere din Marea Britanie. (Bryn Lennon / Getty Images)

Vinerea trecuta, consultantul IT, Tom Pickles si colega sa Sara Harrington s-au pregatit pentru o excursie de apa, cu caiac-ul, pe Lacul Windermere in Marea Britanie, dupa cum raporteaza ziarul Daily Telegraph. Inotand la aproximativ 300 de metri de ei, au observat manifestari ciudate la suprafata apei. Un fel de creatura a fost fotografiata cu un telefon mobil.

"Ceea ce am vazut ne-a ingrozit si am intepenit, si am inotat mai repede spre mal, - s-a impartasit Pickles impresiile sale. La inceput am crezut ca era un caine, dar apoi a vazut ca era mult mai mare si se misca foarte rapid, cu aproximativ 16 km / h. Fiecare val de apa creat de turbulenta de suprafata avea un impuls respectabil si pleca cu viteza. Pielea animalului era ca un soi de sigiliu, iar forma corpului era destul de neobisnuita - diferita de cea a oricarui alt animal pe care l-am vazut vreodata".

Pickles a fotografiat incidentul cu telefonul sau mobil. Insotitoarea sa, Sarah Harrington a adaugat ca animalul era asemenea unui sarpe urias.

"L-am vazut timp de cateva secunde si apoi gandurile mele s-au blocat pe felul in care puteam sa ajungem mai repede la mal" - a declarat Sarah.

Profesorul de jurnalism Steve Barnip a spus ca fotografia ii aminteste de creatura misterioasa, pe care a vazut-o in 2006.

"Sunt foarte bucuros ca cineva a avut in sfarsit o confirmare foarte buna a lucrurilor pe care le-am vazut si eu - a afirmat Barnip, citat de Monitorul Westmoreland -.. Stiu ce am vazut, si asta m-a socat. Animalul vazut de mine avea trei cocoase, si exista o izbitoare similitudine intre incidentul de acum si cel de acum cinci ani."

In ultimii cinci ani au fost inregistrate opt incidente implicand o creatura lunga, ghemuita numita de catre localnici "Bounessi". In cazul in care exista, unii cred ca aceasta poate fi un plesiosaur din categoria reptilelor acvatice, care se crede ca formeaza o specia disparuta, impreuna cu alti dinozauri.

Cu toate acestea, dupa cum afirma expertii, desi imaginea este reala, dimensiunea fisierului este prea mica pentru a stabili daca este falsa sau nu, mentioneaza Daily Telegraph.

Un om de afaceri local, Nigel Wilkinson, proprietarul unei firme de turism care organizeaza excursii pe Lacul Windermere, lung de 18 kilometri, a declarat ca niciodata echipa sa si clientii nu au vazut ceva de genul asta, in ciuda faptului ca firma isi duce activitatea de peste 100 de ani.

"Am transportat 1.3 milioane de pasageri, adica 2.6 milioane ochi, si nici unul dintre ei nu ne-au spus ca l-au vazut pe Bounessi" - a declarat Wilkinson.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură