Antony Blinken, răspuns pentru Rusia: Politica uşilor deschise a SUA privind NATO nu se schimbă

Anthony Blinken
Anthony Blinken (Alex Edelman-Pool/Getty Images)

Secretarul de stat american Antony Blinken a anunţat, miercuri, că SUA au transmis răspunsul la condiţiile trasate de Moscova privind garanţiile de securitate, care să conducă la o detensionare a situaţiei de la graniţa Ucrainei.

Blinken a subliniat că nu va exista nicio schimbare în politica uşilor deschise a Washingtonului în privinţa acceptării de noi membri în cadrul Alianţei.

Într-o conferinţă de presă, Blinken a menţionat că răspunsul SUA ar stabili o cale diplomatică serioasă, dacă Rusia doreşte acest lucru, şi include o evaluare a îngrijorărilor exprimate de către Rusia.

Potrivit lui Antony Blinken, care s-a declarat pregătit să discute cu omologul său rus „în zilele următoare”, răspunsul SUA transmis Moscovei reafirmă că Ucraina îşi poate alege singură alianţele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe