Antonescu: Secretarul Guvernului, înlocuit din cauza "declaraţiilor nepotrivite"

Crin Antonescu (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
13.11.2012

Secretarul general adjunct al Guvernului, Dan Mihalache, a fost înlocuit în funcţie din cauza "declaraţiilor nepotrivite" pe care le-a făcut, a declarat şeful liberalilor, Crin Antonescu.

"Dan Mihalache nu a fost înlocuit de premier din cauza acuzaţiei nefondate de incompatibilitate, ci a fost înlocuit în urma consultării pe care am avut-o cu premierul, la care a participat şi el, pentru declaraţii nepotrivite - nu antiamericane, nu ştiu de unde a apărut termenul, sper că nu aparţine Guvernului, sper că aparţine comentatorilor", a declarat Antonescu.

Liderul liberal s-a mai arătat deranjat că un oficial al statului român a pus la îndoială elemente fundamentale din politica externă a României.

"Parteneriatul României cu SUA e un pilon fundamental al politicii externe a României, e punctul cardinal al acestei politici, e cea mai importantă realizare a politicii externe a României, împreună cu faptul că suntem membri NATO şi UE. Nimeni din PNL, din USL, nu l-a pus la îndoială, nu le pune în fond nici Dan Mihalache, dar în calitatea sa oficială a făcut o declaraţie nepotrivită, care, în politică, când ai asemenea demnitate, se plătesc. Nu înseamnă că e antiamerican sau că a făcut declaraţii antiamericane", a precizat Antonescu.

Şeful liberalilor a atras atenţia că Mihalache nu a fost demis la cererea lui Băsescu şi nici din cauza unei presupuse incompatibilităţi, acuzaţie adusă de ANI.

Preşedintele Traian Băsescu i-a cerut premierului Ponta să ia măsuri în cazul celor trei miniştri acuzaţi de incompatibilitate şi a secretarului general adjunct al Guvernului. Primul care a fost destituit a fost Mihalache, secretarul general adjunct al Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor