Antonescu s-a întâlnit cu Preşedintele în exerciţiu al a Bosniei şi Herţegovinei, Nebojša Radmanović

Crin Antonescu (Epoch Times România)
Epoch Times România
20.03.2013

Preşedintele Senatului României, Crin Antonescu, a avut miercuri, o întrevedere cu Preşedintele în exerciţiu al Preşedinţiei colective a Bosniei şi Herţegovinei, Nebojša Radmanović, informează reprezentanţii instituţiei.

Preşedintele Nebojša Radmanović a subliniat însemnătatea colaborării dintre Parlamentul României şi cel din Bosnia Herţegovina şi a folosit această ocazie pentru a-şi arăta recunoştinţa faţă de sprijinul constant acordat de partea română în stabilizarea sistemului de la Sarajevo. Totodată, Preşedintele Bosniei şi Herţegovinei a expus intenţiile ţării sale de aderare la Uniunea Europeană, subliniind în acest sens importanţa sprijinului pe care România îl poate acorda autorităţilor bosniace în acest amplu proces, potrivit comunicatului.

La rândul său, Crin Antonescu l-a asigurat pe înaltul oaspete de interesul şi sprijinul ţării noastre pentru aderarea Bosniei şi Herţegovinei la Uniunea Europeană. ”Aş vrea să vă asigur că interesul Bosniei şi Herţegovinei de a merge înspre Uniunea Europeană, înspre stabilitate şi prosperitate, este şi interesul României. Bosnia nu e încă parte a UE, dar a fost şi este istoric parte a Europei. Am convingerea că mai devreme sau mai târziu va fi parte integrantă a Uniunii Europene. Vă doresc succes din tot sufletul”, i-a transmis Crin Antonescu Preşedintelui Bosniei şi Herţegovinei.

Ca urmare a interesului exprimat de Preşedintele Radmanović cu privire la modul de funcţionare al Parlamentului României, Crin Antonescu a evidenţiat că cea mai importantă temă la nivel legislativ este aceea a revizuirii Constituţiei. „Prin această nouă Constituţie se doreşte o aducere la zi a tuturor mecanismelor democratice din ţara noastră, se doreşte o clarificare a atribuţiilor instituţionale şi o bună funcţionare a separaţiei puterilor în stat”, a precizat Preşedintele Senatului României.

"Cu acest prilej, Preşedintele Bosniei şi Herţegovinei a punctat faptul că şi autorităţile de la Sarajevo lucrează în acest moment la armonizarea Constituţiei bosniace cu Convenţia pentru Drepturile Omului, acesta constituind un pas important în vederea apropierii Bosniei şi Herţegovinei de valorile Uniunii Europene şi ”depăşirea tuturor obstacolelor spre aderarea la UE”.
Pe de altă parte, Nebojsa Radmanović i-a adresat Preşedintelui Senatului României o invitaţie oficială de a vizita Parlamentul Bosniei şi Herţegovinei în cursul acestui an. La rândul său, Crin Antonescu i-a transmis înaltului oaspete că va da curs cu plăcere acestei invitaţii de a vizita Bosnia şi Herţegovina", potrivit reprezentanţilor instituţiei.

La întrevedere au mai participat şi vicepreşedintele Senatului României, Cristian Dumitrescu, preşedintele Comisiei pentru Politică Externă, Petru Filip, vicepreşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene, Mihaela Popa, precum şi ambasadorul României în Bosnia şi Herţegovina, Filip Teodorescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor