Antonescu: Nici Tudor Chiuariu, nici Norica Nicolai nu doresc să fie miniştri ai Justiţiei

Norica Nicolai, PNL
Norica Nicolai, PNL (Epoch Times România)

Posibilii candidaţi la funcţia de ministru al Justiţiei, Tudor Chiuariu şi Norica Nicolai, nu doresc să vină în locul Monei Pivniceru, a anunţat şeful liberalilor, Crin Antonescu.

"Nu s-a pus nicio secundă problema, nici Tudor Chiuariu, nici Norica Nicolai nu doresc în acest moment, chiar dacă i-am ruga, să fie miniştri ai Justiţiei în România. Nu i-am rugat, pentru că ştiu că nu vor şi pentru că eu cunosc planul, să spunem aşa, al fiecăruia, deşi categoric ambii ar fi doi miniştri foarte buni ai Justiţiei", a declarat Antonescu, la TVR.

În cazul în care unul din cei doi s-ar răzgândi, ar fi propus imediat premierului pentru a primi portofoliul de la Justiţie.

Mona Pivniceru a anunţat că doreşte să plece de la minister, iar în locul ei ar trebui să vină o persoană suficient de calificată, credibilă şi puternică pentru a se ocupa de problema sistemului MCV.

"Înţeleg raţiunile dorinţei sale (n.r. a premierului Ponta), pentru că de aceea am şi propus-o pe doamna Pivniceru...nu e obligatoriu. Când PSD a avut acest minister, l-a numit acolo pe domnul Titus Corlăţean, un om calificat, un jurist şi diplomat, un om calificat care putea foarte bine să ţină acest minister. Nu aş face o chestiune restrictivă în sensul acesta, există şi oameni politici. Postul de ministru al Justiţiei este un post politic, pentru ca ministrul Justiţiei nu dă sentinţe, ministrul Justiţiei nu alcătuieşte completul de judecată în vreo cauză, ministrul Justiţiei nu opreşte sau declanşează vreo anchetă penală", a declarat liderul PNL.

Pivniceru ar putea deveni judecător la Curtea Constituţională (CC), cu susţinerea PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne