Antonescu: Manifestaţiile de nemulţumire nu sunt masive, deocamdată, dar sunt spontane

Preşedintele interimar Crin Antonescu, a declarat că manifestaţiile celor nemulţumiţi de decizia Curţii Constituţionale nu sunt masive, deocamdată, dar sunt "curat spontane".
Crin Antonescu (Lavinia Savu / Epoch Times)
Cristina Boiangiu
22.08.2012

Preşedintele interimar Crin Antonescu, a declarat că manifestaţiile celor nemulţumiţi de decizia Curţii Constituţionale nu sunt masive, deocamdată, dar sunt "curat spontane".

"Manifestaţiile (...) sunt curat spontane, nici nu sunt masive, deocamdată, şi, din punctul meu de vedere, da, cum am spus şi azi, cred că toţi cetăţenii care sunt nemulţumiţi astăzi, în România, au tot dreptul şi tot interesul să îşi manifeste public, în cadrul legal, aceste nemulţumiri", a declarat Crin Antonescu.

El a spus că până în momentul în care s-a dat decizia Curţii Constituţionale, USL nu a iniţiat "niciun fel de manifestare publică, fie şi o demonstraţie care era perfect legală, care să pună într-un fel presiune asupra Curţii".

"În sensul acesta, nu aţi asistat la manifestaţii masive pe care puteam să le organizăm, aşa cum am făcut-o şi altă dată, pentru că am socotit că nu prin astfel de mijloace trebuie să înclinăm balanţa unei hotărâri a Curţii Constituţionale, într-o direcţie sau alta. În fond, de ce să mai fi organizat noi manifestaţii, când aveam în sondaje, nu în poveşti, 7,4 milioane de voturi, 90% aproape din cetăţeni care au venit la vot, şi care au fost mulţi. Nu am făcut aşa ceva", a mai precizat Antonescu.

Ieri au avut loc mai multe manifestaţii care au început de dimineaţă, înainte ca magistraţii de la Curtea Constituţională să dea un verdict. Astfel, câteva zeci de persoane, majoritatea cadre militare în rezervă, au protestat la sediul CC şi au cerut validarea referendumului. Apoi, după ce au aflat decizia Curţii, au mers în Piaţa Universităţii, unde s-au mai strâns câteva sute de persoane. Susţinătorii lui Traian Băsescu au manifestat la Piaţa Victoriei, unde au cerut demisia premierului Victor Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor