Antonescu lui Ponta: Să nu uitaţi că instituţiile pe care trebuie să le respectaţi primordial sunt Parlamentul şi opoziţia

Preşedintele PNL Crin Antonescu l-a sfătuit pe Victor Ponta ca atâta timp cât va fi premier să nu uite niciodată că cele două instituţii pe care trebuie să le respecte, în mod primordial, pentru a rămâne mereu într-un stat democratic sunt Parlamentul şi opoziţia.
Crin Antonescu. (www.crinantonescu.ro)
Epoch Times România
07.05.2012

Preşedintele PNL Crin Antonescu l-a sfătuit pe Victor Ponta ca atâta timp cât va fi premier să nu uite niciodată că cele două instituţii pe care trebuie să le respecte, în mod primordial, pentru a rămâne mereu într-un stat democratic sunt Parlamentul şi opoziţia.

"Opoziţia este o instituţie şi nu sunt doar nişte oameni, cei mai mulţi compromişi politic şi altfel, este o instituţie de care toţi avem nevoie şi pe care dumneavoastră, ca prim ministru, va trebuie să o respectaţi", a spus Antonescu în şedinţa de învestitură a guvernului Ponta din Parlament.

El a adăugat că PNL este alături de premierul desemnat întru totul şi i-a mulţumit pentru faptul că a avut curajul de a lua o decizie riscantă, dar necesară, de a se pune deasupra unor calcule electorale.

"Sper, dragi colegi, că nu vă imaginaţi cu adevărat că eu şi Victor Ponta am făcut un program de guvernare în maşină, până la Braşov. Discutăm instituţional din 5 februarie 2011, aşezat, serios şi ca urmare astăzi ştim ce avem de făcut. Programul prezentat astăzi este un program nu pentru un ciclu de guvernare, care nu poate asuma toate ţintele din proiectul nostru politic, ci un program limitat, care răspunde nevoilor urgente ale acestei ţări", a mai spus Antonescu.

Liderul liberal a adăugat că în programul de guvernare se regăsesc lucruri care privesc toate minorităţile naţionale, iar USL nu are de gând să înceapă o prigoană împotriva minorităţii maghiare aşa cum a sugerat preşedintele UDMR Kelemen Hunor.

"Nu avem niciun fel de reţinere să spunem că am făcut tot ce se cuvenea pentru ca minorităţile din România să beneficieze de standarde europene autentice şi vom face tot ce va mai fi nevoie", a încheiat Antonescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor