Antonescu: Dacă Traian Băsescu încalcă Constituţia, se poate discuta despre o nouă suspendare

Crin Antonescu (Epoch Times România)
Ana Petrescu
06.09.2012

Crin Antonescu a declarat joi dimineaţă, înainte de şedinţa Biroului Politic Central al PNL, la prima sa apariţie după plecarea de la Palatul Cotroceni, că se va discuta despre o nouă suspendare a preşedintelui României Traian Băsescu în momentul în care acesta va încălca Constituţia.

"Suspendările se produc în urma unor încălcări ale Constituţiei. În momentul în care vom semnala o încălcare a Constituţiei putem discuta despre suspendare. Nu putem discuta despre suspendare aşa ca proiect", a afirmat Antonescu.

De asemenea, fostul preşedinte interimar, reîntors joi oficial la şefia PNL, a precizat că prezenţa la vot pe data de 29 iulie, la referendumul de demitere a şefului statului a fost semnificativă şi că voinţa populară nu a fost respectată. În plus, liderul PNL susţine că o serie de instituţii, printre care şi Curtea Constituţională, "au călcat în picioare" votul electoratului.

"Eu cred că prezenţa a fost oricum semnificativă şi marea dramă legată de acest referendum este că voinţa electoratului român în mod majoritar a fost călcată în picioare de multe instanţe şi instituţii, începând cu CCR”, a completat Crin Antonescu.

Întrebat de ce a lipsit de la şedinţa Senatului, Antonescu a replicat că nu a fost în ţară în acele zile şi că absenţa sa nu a creat niciun impediment în buna desfăşurare a reuniunii.

Conducerea partidului ar putea în şedinţa de joi despre prestaţia lui Crin Antonescu în perioada în care a fost preşedinte interimar la Palatul Cotroceni.

Crin Antonescu s-a întors în ţară miercuri, după o vacanţă în Napoli, care a început imediat după ce Curtea Constituţională a anunţat decizia de invalidare a referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Liberalul a decis să încheie excursia în Italia, alături de soţia sa, europarlamentarul Adina Vălean, cu două zile mai târziu. Astfel, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a dat o decizie prin care l-a numit pe Petru Filip (PSD) în locul său la conducerea Senatului.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a susţinut că delegarea vicepreşedintelui Senatului, Petru Filip, pentru asigurarea conducerii instituţiei se prelungeşte automat, deşi delegarea sa expirase pe 3 septembrie.

Totodată, ca urmare a eşecului USL de la referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, unii dintre liderii PNL din Transilvania, mai exact cei din Arad, doresc înlocuirea lui Crin Antonescu din funcţia de preşedinte PNL, Călin Popescu-Tăriceanu, Ludovic Orban şi Rareş Mănescu numărându-se printre posibili candidaţi care să preia conducerea partidului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor