Anton Petrea (antrenor FCSB), declaraţii înaintea începerii părţii secunde a campionatului intern [video]

"Cred că avem un lot echilibrat, sunt jucători care pot face oricând parte din primul 11. Nu cred că sunt anumite posturi deficitare. Acum nu-mi doresc decât să avem jucătorii sănătoşi, să nu se accidenteze pentru a se pregăti şi a juca foarte bine" - Anton Petrea.
Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Anton Petrea.
Antrenorul echipei de fotbal FCSB, Anton Petrea. (Captură foto)

Tehnicianul echipei de fotbal FCSB, Anton Petrea, a oferit, joi, un interviu publicat pe contul oficial de youtube al clubului din Capitală, în care a vorbit despre pregătirea din iarnă a roş-albaştrilor, precum şi despre primul meci al anului, împotriva celor de la Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA.

"Cred că avem un lot echilibrat, sunt jucători care pot face oricând parte din primul 11. Nu cred că sunt anumite posturi deficitare. Acum nu-mi doresc decât să avem jucătorii sănătoşi, să nu se accidenteze pentru a se pregăti şi a juca foarte bine", a afirmat Anton Petrea.

Acesta a menţionat că transferul în străinătate al lui Florin Tănase nu s-a realizat: "Ne-am obişnuit de câţiva ani cu discuţiile că Florin Tănase va pleca, că are oferte... El e un jucător important, e liderul echipei şi golgheterul. Faptul că nu a plecat pe mine mă bucură pentru că ne putem folosi în continuare de el. Până la urmă şi el cred că e mulţumit aici, că ajută echipa în continuare, chiar dacă nu s-a realizat niciun transfer din tot ce s-a vorbit până acum... prin Emirate, prin Europa... cred că a fost plimbat prin toată Europa şi Orientul Mijlociu. Însă el e liniştit şi se pregăteşte foarte bine. Sper să aibă şi mai multe reuşite în acest an.

Anul trecut am fost singura echipă din Liga I care a plecat în străinătate în pregătire, iar acum suntem printre puţinele care au rămas acasă. Putem spune că este un oarecare avantaj că ne pregătim în condiţiile vremii de aici. Însă şi echipele care sunt în Antalya vor avea timp să se adapteze când se vor întoarce. Înainte mă gândeam că poate am făcut o greşeală că nu am plecat şi noi în străinătate, dar văzând vremea nefavorabilă din Antalya cred că până la urmă am fost foarte inspiraţi că am rămas acasă.

Jucătorii au răspuns bine la antrenamente, deşi cred că unii dintre ei în vacanţă nu au prea făcut multe lucruri din ceea ce le-am dat. Aşa că pot să spun că au venit nu foarte pregătiţi. Nu au fost însă probleme majore, au fost 2-3 jucători cu câte 1-2 kilograme în plus. Toţi au răspuns destul de bine însă la antrenamente. Timpul e scurt până încep meciurile oficiale, dar trebuie să ne adaptăm. Am comprimat pregătirea, dar o să continuăm procesul şi după ce încep meciurile", a adăugat Anton Petrea.

Conducătorul principal de joc a vicecampioanei a afirmat că prima partidă oficială din acest an de pe teren propriu, cea cu CFR Cluj din 23 ianuarie, este una foarte importantă.

"Cu CFR este un meci de campionat, dar importanţa lui este foarte mare, ţinând cont că ulterior vom mai juca de două ori. O victorie ar fi importantă şi pentru moralul jucătorilor. În plus, ne-am apropia la 7 puncte de ei şi am pune ceva presiune asupra lor. Importanţa jocului este foarte mare, dar jucătorii trebuie să realizeze că nu contează doar un joc. Nu înseamnă că dacă vom câştiga cu CFR lucrurile s-au rezolvat, trebuie să scoatem maximum de la fiecare meci. Se poate spune că noi avem o mai mare omogenitate, dar chiar dacă ei au făcut câteva transferuri, jucătorii noi nu cred că vor intra din prima în echipă. Ei au deja un schelet format, iar cei noi vor intra pe parcurs. Aşa că la primul meci, cel cu noi, mă aştept să alinieze echipa din tur".

În acest moment lotul formaţiei FCSB se pregăteşte înaintea începerii părţii secunde a campionatului intern la baza proprie din Berceni, iar sâmbătă, de la ora 12:00, are programat meciul amical cu CS Mioveni la Centrului Naţional de Fotbal Buftea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport