Antena 3 şi Oana Stancu au pierdut procesul cu tatăl şefului ANI: Nu au informat corect opinia publică

(JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Postul Antena 3 şi realizatoarea de emisiuni Tv Oana Stancu nu au informat corect opinia publică, meseria de jurnalist presupunând "minime diligenţe pentru aflarea adevărului", se precizează în motivarea sentinţei potrivit căreia jurnalista şi Antena 3 au fost condamnaţi, în februarie, să plătească despăgubiri de 20.000 de euro în urma procesului intentat de Marian Georgescu, tatăl preşedintelui Agenţiei de Integritate.

În februarie 2014, Oana Stancu şi Postul Antena 3 au fost condamnaţi de Judecătoria Sectorului 1 la plata unor daune morale în valoare de 20.000 de euro pentru prejudicii aduse imaginii. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată în recurs.

Marian Georgescu a reclamat faptul că în emisiunile Antenei 3 a fost acuzat de "şantaj, corupţie, folosirea influenţei asupra instituţiei statului pentru interese murdare, un cuplu tată fiu". Mai mult decât atât, Oana Stancu a afirmat că Marian Georgescu şi fiul sau Horia sunt colaboratori ai securităţii "şi oricine a încercat să se atingă de ei a păţit ceva", scrie în motivaţia judecătorilor, arătând, totodată, ca Oana Stancu nu a venit cu dovezi pentru acuzaţiile aduse.

"Cu privire la fapta pârâtei Stancu Oana - realizator TV în cadrul emisiunii Antena 3 instanţa apreciază că exercitarea profesiei de jurnalist implică (...) obligaţia de informare corectă a opiniei publice. Prin această obligaţie se înţelege ca jurnalistul trebuie să efectueze verificări sau să depună minime diligenţe pentru aflarea adevărului. Instanţa reţine faptul că cei doi pârâţi nu au îndeplinit această obligaţie şi au acceptat ca prin fapta lor să fie prejudiciată imaginea reclamantului", potrivit instanţei.

Conform instanţei, Oana Stancu nu s-a prezentat la proces pentru a răspunde întrebărilor judecătorului şi întrebărilor formulate de reclamant şi nici nu a făcut dovada cu înscrisuri că nu se poate prezenta din motive medicale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne