Andrei Pleşu, fără milă, despre plagiatul lui Ponta: "Insul a furat!"

.
. (Photos.com)

Cunoscutul eseist şi om de cultură Andrei Pleşu a criticat vehement cazul plagiatului de care este acuzat premierul Victor Ponta, într-un articol cu titlul "Feluri de a (nu) gândi", publicat joi în pagina online a publicaţiei "Dilema Veche".

"Mi se pare într-o primă instanţă infantil, iar într-o ultimă instanţă necinstit, să vrei să scuzi un furt, demonstrând că toată lumea a furat cândva, fură în continuare şi va fura şi de-aici înainte.

Acest mod de a îneca peştele în apă nu e onorabil. Hoţia nu e, totuşi, starea normală a unei vieţi cuviincioase, ca să nu mai spun că a acoperi cu noroi toată suflarea academică românească, numai ca să scoţi basma curată un individ anume, e o manevră profund neloială şi, îndrăznesc să spun, nepatriotică.

Mai departe: a spune despre cutare hoţoman că, da, „poate“ a furat, dar că a fost prins fiindcă l-a turnat vecinul cu care e în relaţii proaste e ridicol.

Fapta rămâne faptă. Turnat sau nu, demascat cu gând rău sau din întâmplare, problema rămâne, juridic şi moral, aceeaşi: insul a furat!", a precizat Andrei Pleşu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne