Andrei Marga: România a intensificat contactele cu autorităţile olandeze pentru obţinerea deciziei favorabile privind aderarea la Schengen în 2012

Ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga. (www.mae.ro)
Epoch Times România
16.05.2012

România a intensificat contactele cu autorităţile olandeze pentru obţinerea unei decizii favorabile privind aderarea la spaţiul Schengen în septembrie 2012, a declarat, miercuri, ministrul Afacerilor Externe, Andrei Marga, la Reuniunea consilierilor economici din reţeaua de reprezentare externă a Ministerului Economiei.

 

"O prioritate în plan extern este aderarea la spaţiul Schengen. Dorim o decizie favorabilă în septembrie 2012. Suntem în contact mai strâns cu autorităţile olandeze şi vom avea discuţii cu miniştrii, chiar dacă demisionari", a afirmat Andrei Marga.

De asemenea, acesta a precizat că România va intensifica promovarea accesului forţei de muncă pe pieţele libere din statele memebre ale Uniunii Europene.

"Priorităţi pentru perioada următoare sunt valorificarea strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării, precum şi consolidarea şi dezvoltarea parteneriatelor bilaterale ale României. MAE şi MECMA îşi asumă rolul de realizator de parteneriate", a precizat Marga.

În relaţia cu partenerii europeni, ministrul Afacerilor Externe a adăugat că România va continua parteneriatele cu Franţa, Polonia, Ungaria, Marea Britanie şi va urmări extinderea cooperării cu Germania, Italia şi ţările nordice.

"Punem în valoare parteneriatul cu Turcia şi intrăm într-un parteneriat strategic efectiv cu Israelul", a menţionat ministrul Afacerilor Externe.

Totodată, oficialul a adăugat că România va continua parteneriatul pentru modernizare cu Rusia şi va colabora cu Ucraina pe domeniile transporturi şi energie.

Evenimentul reuneşte toţi membrii Birourilor de Reprezentare Comercial - Economică, care îşi desfăşoară activitatea în peste 60 de ţări.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor