Ana-Maria Popescu, doar locul 9 la Campionatele Mondiale de scrimă de la Budapesta

Brazilianca Nathalie Moellhausen a devenit campioană mondială la spadă după o finală cu chinezoaica Sheng Lin, în timp ce scrimera noastră s-a clasat pe poziţia a noua după ce a pierdut în optimile de finală în faţa Olenei Kriviţka (Ucraina).
Scrimera română Ana Maria Popescu.
Scrimera română Ana Maria Popescu. (Ana Maria Brânză/facebook)

Ediţia 2019 a Campionatelor Mondiale de scrimă de la Budapesta s-a terminat cu victoria braziliencei Nathalie Moellhausen, care a cucerit la 33 ani titlul suprem după ce a învins-o la limită în marea finală pe sportiva chinezoaică Sheng Lin (25 ani), scor final 13-12.

Moellhausen a mai cucerit titlul de campioană mondială în 2007, respectiv medalie de bronz la individual la Mondialele din 2010, de la Paris, dar pentru Italia. Aceasta a început însă să evolueze sub culorile Braziliei din anul 2013.

Medaliile de bronz au fost adjudecate de Olena Kriviţka (Ucraina) - cea care a eliminat-o în optimile de finală pe campioană olimpică din 2016 cu echipa României, Ana-Maria Popescu , respectiv Man Wai Vivian Kong (Hong Kong).

Celelalte reprezentante ale noastre prezente la aceasta competiţie: Amalia Tătăran a ocupat locul 43, Maria Udrea s-a clasat pe 66, iar Bianca Benea pe 83.