Amnistia şi graţierea. Vâlcov: ”Un moment zero în anul Centenar ar fi un moment bun pentru toată lumea"

Darius Vâlcov
Darius Vâlcov (facebook.com)

”Un moment zero în anul Centenar ar fi un moment bun pentru toată lumea”, a susţinut luni seară, la Antena 3, Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, condamnat pentru corupţie la 8 ani de închisoare în primă instanţă. ”Depinde de primul ministru”, a adăugat consilierul premierului, potrivit G4Media.ro.

Declaraţia lui Vâlcov vine pe fundalul informaţiilor că Liviu Dragnea ar face presiuni pentru o OUG de amnistie şi graţiere si este în linie cu afirmaţiile lui Călin Popescu Tăriceanu care, deşi a negat că Guvernul va da marţi o astfel de ordonanţă, aşa cum s-a scris în presă, a ţinut să declare luni seară că ideea unei amnistii şi graţieri nu este de neconceput şi trebuie analizată. Tăriceanu susţinea, de asemenea, recent, că e nevoie de un moment T0 în Justiţie căci din cauza protocolului DNA-SRI, mii, sute de nevinovaţi ar fi ajuns după gratii sau cu dosare şi trebuie o soluţie pentru asta.

Revenind la Darius Vâlcov, fostul ministru a fost condamnat în februarie, în primă instanţă, la 8 ani de închisoare într-un dosar de corupţie. Politicianul a fost numit consilier al premierului Dăncilă deşi era trimis în judecată în două dosare de corupţie şi cercetat în al treilea. Ulterior, când Vâlcov a fost condamant la închisoare în primă instanţă, premierul Dăncilă a anunţat că nu îi va cere demisia consilierului său până când nu va fi pronunţată o decizie definitivă în acest dosar.

Reamintim că G4Media a avertizat că, potrivit surselor sale, există un risc iminent ca la şedinţa de marţi să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru graţiere şi amnistie. De altfel, potrivit surselor, luni au avut loc întâlniri între Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, Tudorel Toader şi Viorica Dăncilă pe această temă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne