Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, despre sosirea trupelor americane în România: Nu detensionează situaţia

Valerii Kuzmin (timpul.md)
D.B.
09.02.2022

Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, că sosirea trupelor americane şi franceze în România nu va avea darul de a detensiona situaţia în regiune, ci dimpotrivă, este “gaz pe foc”, determinând escaladarea tensiunilor.

Kuzmin pare să uite că România este membră NATO, iar prezenţa militară a aliaţilor pe teritoriul ţării noastre poate fi un lucru firesc în contextul actual al tensiunilor de la graniţa Rusiei cu Ucraina şi face o comparaţie complet deplasată, spunând:

“E ca şi cum ar fi trupe ruse ce ar fi poziţionate în Mexic, în apropierea frontierei Statelor Unite”.

Diplomatul rus a continuat să susţină că baza de la Deveselu ar reprezenta o ameninţare pentru Federaţia Rusă şi pentru pace, întrucât fie el şi defensiv, scutul ar afecta echilibrul de forţe.

”Nu e o noutate că stabilitatea strategică este bazată pe paritate. Dacă una din părţi îşi creşte potenţialul defensiv, slăbeşte potenţialul de contra-atac al celeilalte tabere”, a afirmat Valeri Kuzmin, citat de publicaţia Sputnik, oficiosul Kremlinului.

Sursa citată nu uită să sublinieze că baza de la Deveselu a fost vizitată de reprezentanţii Rusiei doar o singură dată, la începutul construcţiei, dar că acum Kremlinul deţine deja informaţii cu privire la capacităţile deţinute de bază militară menţionată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor