Ambasadorul Rusiei discută la MAE despre accidentul în care a fost implicat un diplomat rus

Epoch Times România
23.10.2012

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Oleg Malghinov, a ajuns la MAE în jurul orei 17.15, fiind convocat de ministrul de externe, Titus Corlăţean, în urma accidentului provocat duminică de un diplomat rus.

Anterior, Titus Corlăţean declarase că MAE analizează să ceară autorităţilor ruse ridicarea imunităţii diplomatului rus care a accidentat cu maşina o tânără.

”Ambasadorul rus va fi invitat la MAE, va avea loc o discuţie, pentru că avem de transmis aceste preocupări foarte serioase, avem de transmis în acelaşi timp şi aşteptarea noastră, ca dincolo de ceea ce înseamnă o normă internaţională care funcţionează nu doar de astăzi, de ieri, mă refer la privilegiile şi imunităţile diplomatice, transmitem aşteptarea ca legea să-şi spună cuvântul şi responsabilitatea în faţa unei Curţi de justiţie să se materializeze. Bineînţeles, Curtea de justiţie fiind cea care apreciază gradul de vinovăţie. În orice caz, suntem într-un proces de reflecţie internă, care nu este simplu în raport de practica internaţională în materie de privilegii şi imunităţi, dar suntem într-un proces de reflecţie în MAE cu privire la poziţionarea noastră faţă de posibilitatea solicitării ridicării imunităţii diplomatului respectiv. Este o situaţie delicată care trebuie analizată foarte serios de către statul român, de MAE, şi ăsta este motivul pentru care am adresat solicitarea ca ambasadorul rus să vină la minister pentru a avea o discuţie, cât mai rapid posibil", a anunţat şeful diplomaţiei.

El a precizat că există deja o corespondenţă prin care ambasada prezintă punctul său de vedere asupra a ceea ce s-a întâmplat.

O tânăra, aflată în prezent la spitalul Bagdasar-Arseni, a fost lovită duminică de un autoturism al Ambasadei Federaţiei Ruse, pe o trecere de pietoni, la intersecţia Camil Ressu - Ilioara.

Şoferul este secretar în cadrul Ambasadei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor