Ambasadoarea Olandei a luat masa cu Nelu Iordache, condamnat penal. Reacţia oficială a misiunii diplomatice

Ambasada Olandei la Bucureşti a oferit explicaţii după ce în presă au apărut imagini cu Stella Ronner-Grubacic alături de controversatul om de afaceri Nelu Iordache, condamnat penal la închisoare.
Ambasadoarea Olandei ia masa cu Nelu Iordache
Ambasadoarea Olandei ia masa cu Nelu Iordache (cancan.ro)

Ambasadoarea Olandei la Bucureşti, Stella Ronner-Grubacic, a fost surprinsă luând cina în seara de Revelion, la un hotel din Braşov, alături de controversatul om de afaceri Nelu Iordache, care este condamnat în primă instanţă la 6 ani şi 3 luni de închisoare cu executare într-un dosar de corupţie.

Achitat în dosarul Transaplina, Nelu Iordache este acuzat, de asemenea, că ar fi prejudiciat Poşta Română cu aproximativ 7 milioane de euro.

"Doamna Ambasador Stella Ronner-Grubacic şi familia sa au petrecut o vacanţă de ski privată în Poiana Braşov. Doamna Ronner-Grubacic nu se afla acolo în calitatea sa oficială. Hotelul unde a fost cazată familia sa a organizat o cină cu ocazia Revelionului, la care au participat sute de invitaţi.

Nu a existat nicio consultare prealabilă cu doamna ambasador cu privire la amplasarea la masă. Olanda urmăreşte activ evoluţia statului de drept în România, referitor la care recent a fost făcută o declaraţie, împreună cu alte şase ţări europene, în data de 21 decembrie", a fost reacţia oficială a Ambasadei Olandei.