Alunecare de teren în China: forţele de salvare caută 41 de oameni îngropaţi

Numărul celor dispăruţi în urma unei alunecări de teren în sud-estul Chinei se ridică la 41
 
 
Căderile persistente de ploi îngreunează munca echipelor de salvare
    Căderile persistente de ploi îngreunează munca echipelor de salvare (Foto:  Stringer/dpa = Epoch Times Germania)

Numărul celor dispăruţi în urma unei alunecări de teren în sud-estul Chinei se ridică la 41. Conform Agenţiei de Ştiri Xinhua, peste 600 de ajutoare caută persoanele îngropate în masele de pământ. 13 răniţi au fost duşi la spital.

După căderi abundente de ploaie, alunecarea de teren a îngropat sub ea duminică dimineaţa un adăpost provizoriu de pe şantierul unei hidrocentrale din raionul Taining al provinciei Fujian din sud-estul Chinei. Masa a fost estimată la 100 000 metri cubi.

Forţe de poliţie paramilitare întăresc trupele de salvare, care caută cu câini specializaţi semne vitale sub masele de pământ, stânci şi ruine. Sunt mobilizate zeci de excavatoare. Ploile persistente îngreunează operaţiunile de salvare.

"Încă dormeam, atunci când muntele a început să se cutremure puternic, şi înainte de a ne dezmetici, nisipul şi noroiul curgeau deja în camera noastră, spune Deng Chunwu, lucrător la Agenţia de Ştiri Xinhua". El a supravieţuit salvându-se sub un pilon de rezistenţă împreună cu trei colegi de lucru. Încăperea lor a fost împinsă într-o parte cu 10 metri.

Liderul Partidului Comunist Chinez, Xi Jinping şi şeful guvernului, Li Keqiang, au făcut apel la forţe suplimentare pentru a găsi victimele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe