Alte alegeri prezidenţiale, o altă scrisoare a "Statului paralel" din SUA împotriva lui Trump

Kamala Harris (Anna Moneymaker/Getty Images *)
Redacţia
01.10.2024

Cu două săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din 2020, Politico publica o scrisoare semnată de 51 de foşti ofiţeri de informaţii care susţineau în mod fals că o poveste din New York Post despre infamul laptop al lui Hunter Biden a fost dezinformare rusească. Potrivit unui articol semnat de Fred Fleitz şi publicat de American Greatness, scrisoarea a fost organizată de Antony Blinken de la campania lui Biden şi de fostul director al CIA, Michael Morell, iar CIA a aprobat publicarea ei.

Mulţi americani au fost indignaţi de această scrisoare, deoarece ea reprezenta foşti ofiţeri de informaţii, dintre care câţiva cu contracte guvernamentale bine plătite, care îşi foloseau în mod abuziv profesia pentru a se amesteca în alegerile prezidenţiale din SUA şi a induce în eroare publicul american.

Fără a fi descurajată de reacţia considerabilă generată de scrisoarea privind laptopul lui Hunter Biden din 2020, campania Kamalei Harris a organizat o scrisoare similară împotriva preşedintelui Trump în perioada premergătoare alegerilor prezidenţiale din 2024, care susţine că acesta nu este potrivit pentru a fi comandant suprem şi o susţine pe Kamala Harris.

Această scrisoare, din partea unui grup numit „National Security Leaders for America” ["Lideri pentru Securitatea Naţională a Americii" - n.n.], a fost semnată de peste 700 de foşti oficiali care au lucrat în cadrul mai multor agenţii guvernamentale americane, inclusiv CIA, Departamentul de Stat şi Departamentul Apărării. Scrisoarea include foşti ofiţeri de stat major, ambasadori şi membri ai cabinetului. De asemenea, mai mulţi foşti oficiali democraţi de rang înalt au semnat scrisoarea, inclusiv Hillary Clinton, John Kerry şi Susan Rice.

Noua scrisoare a stârnit imediat controverse atunci când s-a aflat că cel puţin nouă dintre semnatari au semnat, de asemenea, scrisoarea discreditată a laptopului Hunter Biden din 2020. Preşedintele National Security Leaders for America, contraamiralul Michael Smith (în retragere), a încercat să dezamorseze această revoltă, afirmând că scrisoarea din 2020 a fost „bine motivată, dar în cele din urmă incorectă”.

Deşi presa susţine că noua scrisoare a fost semnată de foşti lideri „seniori” ai securităţii naţionale, majoritatea sunt necunoscuţi, foşti angajaţi guvernamentali de nivel scăzut. Fleitz afirmă că, deşi a lucrat timp de peste 25 de ani în domeniul securităţii naţionale în cadrul guvernului SUA, majoritatea numelor semnatarilor scrisorii îi sunt necunoscute.

El subliniază că mesajul scrisorii este absurd. Se afirmă că Harris ar fi un excelent comandant-şef şi se citează „diplomaţia ei neîncetată cu aliaţii din întreaga lume, care a păstrat un front unit în sprijinul luptei Ucrainei împotriva agresiunii ruse”.

Scrisoarea, spune Fleitz, face mai multe acuzaţii ridicol de false, cum ar fi aceea că Trump că „laudă” Hezbollah şi „exasperează” Israelul.

Şi, bineînţeles, documentul include argumentele democrate obişnuite conform cărora Trump este un lider impulsiv care ameninţă democraţia.

Această scrisoare urmăreşte să contracareze una dintre cele mai semnificative vulnerabilităţi ale lui Harris: faptul că lumea este mult mai periculoasă şi instabilă astăzi decât atunci când preşedintele Trump a părăsit Casa Albă în ianuarie 2021.

Campania lui Harris speră că o scrisoare semnată de un număr mare de foşti oficiali din domeniul securităţii naţionale va distrage atenţia americanilor de la bilanţul de succes al lui Trump în domeniul securităţii naţionale şi îi va împiedica să o tragă la răspundere pentru instabilitatea globală cauzată de politică externă atroce a administraţiei Biden/Harris. Aceasta include retragerea dezastruoasă din Afganistan, invazia Rusiei în Ucraina, masacrul Hamas din 7 octombrie 2023 împotriva Israelului, programul nuclear în creştere al Iranului, tensiunile şi ameninţările semnificativ crescute din partea Chinei şi alte ameninţări.

Fleitz însă afirmă că nu crede că majoritatea americanilor vor fi păcăliţi de această momeală. Ei ştiu că poziţia de lider global şi descurajarea Statelor Unite s-au deteriorat grav în timpul administraţiei Biden/Harris, şi nu vor fi induşi în eroare de o scrisoare organizată de campania Kamalei şi semnată de sute de foşti oficiali democraţi şi birocraţi guvernamentali.

Comentatorul politic conservator Ben Domenech a publicat un mesaj convingător în care îşi exprimă furia faţă de această scrisoare. Domenech punctează cel mai important aspect al scrisorii: faptul că aceasta reprezintă o instituţie de politică externă bine organizată şi înrădăcinată - unii o numesc "statul paralel" - care este hotărâtă să blocheze realegerea lui Donald Trump, de care se tem că va inversa politicile lor externe globaliste şi intervenţioniste eşuate şi va reda controlul guvernului poporului american. Aceşti foşti birocraţi din domeniul securităţii naţionale sunt îngrijoraţi că va avea loc o restructurare majoră a agenţiilor de securitate naţională sub o a doua administraţie Trump, care nu numai că va elimina birocraţiile ineficiente şi politizate pe care le-au construit de-a lungul multor ani, dar va pune capăt şi contractelor lucrative de consultanţă guvernamentală care îi îmbogăţesc pe mulţi dintre ei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor