Alianţa USR PLUS, amendamente la legea privind alegerile locale. Care sunt modificările propuse

Florina Presadă
Florina Presadă (Epoch Times România)

Alianţa USR PLUS a anunţat că va depune o serie de amendamente la legea Guvernului privind alegerile locale ce va fi adusă luni în dezbatere la comisiile din Parlament. Printre cele mai importante modificări propuse de Alianţă se numără cea care prevede desfăşurarea votului pe mai multe zile.

Concret, Alianţa USR PLUS susţine organizarea alegerilor locale din toamnă pe parcursul a două zile, „pentru a avea un proces electoral corect şi accesibil tuturor cetăţenilor în condiţii de siguranţă sanitară”.

„Nu este doar o măsură susţinută de Alianţa USR PLUS, ci şi o măsură recomandată de către experţii în materie de alegeri. În condiţiile în care accesul în secţiile de votare se va face mai dificil, pentru că trebuie respectate măsurile de distanţare, mulţi dintre cetăţeni nu vor apuca să voteze”, se arată într-un comunicat remis Epoch Times România.

Senatoarea USR Florina Presadă afirmă în acest context că ”desfăşurarea votului pe mai multe zile va ajuta enorm la facilitarea votului”.

„Votul pe mai multe zile a fost deja practicat pentru diaspora la alegerile prezidenţiale, iar evaluările arată că a funcţionat. Ne dorim ca un număr cât mai mare de români să îşi poată exercita dreptul de a vota, în siguranţă. De asemenea, noile autorităţi alese ale administraţiei publice locale au nevoie de cât mai multe voturi pentru legitimitate, mai ales că alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene se face într-un singur tur”, a declarat Presadă.

Potrivit sursei citate, Alianţa USR PLUS consideră că este necesară, de asemenea, „clarificarea prevederilor privind creşterea numărului de secţii de votare, prin amenajarea în structuri uşoare de tip container, cu respectarea condiţiilor de siguranţă, dar şi extinderea procesului de votare cu urna mobilă pentru cetăţeni aflaţi în izolare sau carantină, care sigur nu se vor putea deplasa la secţii ca să voteze”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne