Alertă globală Interpol: Al-Qaeda, suspectată că ar fi implicată în evadarea din închisoare a unor terorişti

Terorişti (STR / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
04.08.2013

Interpolul a emis sâmbătă o alertă de securitate la nivel mondial în urma unei serii de evadări din închisori ale unor terorişti, oficialii americani suspectând implicarea Al Qaeda in organizarea acestor evadări.

Interpol a declarat că în ultima lună au avut loc "o serie de evadări din penitenciare din nouă ţări membre ale Interpol, printre care Irak, Libia şi Pakistan. Interpolul le-a cerut statelor sale membre să sprijine investigaţiile asupra acestor evadări.

"Suspectând implicarea Al-Qaeda în mai multe evadări care au dus la eliberarea a sute de terorişti şi criminali, alerta Interpol solicită asistenţa celor 190 state membre pentru a determina dacă aceste evenimente recente sunt coordonate sau legate" a adăugat organizaţia.

Avertismentul vine la o zi după ce SUA a emis o alertă de terorism la nivel mondial. pentru luna august, avertizând despre riscul ridicat al unor posibile atentate pe care gruparea teroristă Al-Qaeda le-ar putea întreprinde în luna august. Zonele care prezintă cel mai mare risc sunt Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, potrivit agenţiile internaţionale de presă.

De altfel, Interpol a reamintit faptul că luna august este o lună "aniversară" pentru mai multe atacuri teroriste violente ce au avut loc în India, Rusia şi Indonezia. "Această săptămână marchează de asemenea cea de-a 15-a aniversare a atentatului împotriva Statelor Unite de la Nairobi în Kenya şi Dar es Salaam când 200 de persoane, majoritatea africani, au fost ucişi, şi alte 4.000 au fost rănite", a subliniat Interpolul.

La 7 august 1998, două atentate produse la interval de 10 minute au lovit obiective americane din Nairobi- Kenya şi Dar es Salaam - Tanzania.

Ministerul francez de Externe a declarat sâmbătă că va închide ambasada Franţei din Yemen duminică şi luni din cauza problemelor de securitate. Decizia vine după ce SUA a declarat că va închide cele mai multe dintre ambasadele sale din Orientul Mijlociu, duminică, din cauza ameninţării teroriste. Marea Britanie şi Germania, de asemenea, au decis să-şi închidă ambasadele din Yemen temporar.

Interpolul le-a cerut ţărilor membre să urmărească îndeaproape şi să prelucreze rapid orice informaţie legată de recentele evadări din închisoare şi să alerteze de urgenţă Interpolul, dacă teroriştii evadaţi sunt localizaţi, ceea ce ar putea ajuta la prevenirea unui alt atac terorist.

Interpol a emis deja o alertă de securitate la nivel mondial, la 24 iulie, după ce sute de deţinuţi periculoşi, mulţi dintre ei membri ai Al-Qaeda, au evadat de la două penitenciare din Irak.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor