"Ajutaţi-mă!". Adolescentă răpită, salvată după ce un cetăţean a observat biletul prin care cerea ajutor

O imagine realizată şi concepută de The Epoch Times folosind imagini de la Departamentul de Justiţie (şi Aubord Dulac /Oleg Mikhaylov / Desizned / Shutterstock.)
Epoch Inspired Staff
27.08.2023

O fată de 13 ani care a dispărut luna aceasta de acasă, din Texas, a fost găsită în viaţă de poliţie în Long Beach, California. Un bun cetăţean a văzut-o în interiorul unui vehicul cu o pancartă pe care scria "Ajutaţi-mă" şi a sunat apoi autorităţile, fapt care a permis salvarea ei.

Potrivit documentelor judiciare, adolescenta fugise de acasă, iar pe 6 iulie mergea pe o stradă din San Antonio când o maşină Nissan gri a oprit lângă ea. Şoferul, un bărbat în vârstă de 61 de ani, ar fi scos apoi un pistol şi i-ar fi spus: "Dacă nu urci în maşină cu mine, îţi voi face rău".

Temându-se pentru viaţa ei, fata s-a urcat pe scaunul pasagerului din maşină, iar când acesta a întrebat-o care este vârsta ei, ea a răspuns că are 13 ani. La un moment dat, el ar fi spus că are 26 de ani, iar mai târziu 43 de ani. Fata a menţionat că are o prietenă în Australia, iar el i-a spus că o va lua pe un vas de croazieră pentru a o vizita, dar că mai întâi trebuie să facă ceva pentru el.

Semnul scris de mână (sus) şi pistolul cu bile (jos) care ar fi fost găsite în maşina suspectului de 61 de ani. (Prin amabilitatea Departamentului de Justiţie)
Semnul scris de mână (sus) şi pistolul cu bile (jos) care ar fi fost găsite în maşina suspectului de 61 de ani. (Prin amabilitatea Departamentului de Justiţie)

Apoi, bărbatul a agresat-o sexual în mod repetat pe bancheta din spate a maşinii. El a agresat-o sexual din nou, de cel puţin două ori în următoarele două zile, în timp ce conduceau din Texas spre California.

Pe 9 iulie au parcat la o spălătorie din Long Beach, comitatul Los Angeles, unde suspectul a intrat înăuntru pentru a spăla hainele. În acel moment, fata a ridicat o bucată de hârtie pe care scrisese: "Ajutaţi-mă". Un trecător care a văzut semnalul a sunat la poliţie şi aceasta, la sosire, l-a văzut pe suspect stând în faţa maşinii şi pe fată rostind cuvântul "ajutor".

Suspectul, Steven Robert Sablan, în vârstă de 61 de ani, a fost arestat, iar acum este acuzat de răpire, cu o pedeapsă maximă posibilă de închisoare pe viaţă într-o închisoare federală. Poliţia a percheziţionat maşina şi a găsit un pistol cu bile negre, un cuţit cu lamă de schimb maro şi neagră, o bucată de hârtie pe care scria "Ajutaţi-mă" şi o pereche de cătuşe.

Individul a fost condamnat anterior de două ori pentru jaf cu o armă mortală în 1985 şi, respectiv în 1979.

Persoana binevoitoare care a sunat pentru a ajuta tânăra victimă nu a fost identificată în documentele instanţei.

"Vreau să îi felicit pe membrii comunităţii noastre pentru vigilenţa şi pentru dorinţa lor de a se implica sunând la 911. Acest incident evidenţiază rolul esenţial pe care membrii comunităţii îl joacă în menţinerea siguranţei oamenilor", a declarat şeful poliţiei, Wally Hebeish, într-un comunicat de presă. "De asemenea, aş dori să le mulţumesc poliţiştilor noştri pentru reacţia şi acţiunile lor rapide care au dus la punerea în siguranţă a acestei victime."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor