"Ajunge! Aici oprim hemoragia banului public" - Cîţu, mesaj dur pentru companiile de stat devenite "găuri negre"

Florin Citu - gov.ro
Florin Citu - gov.ro (Epoch Times România)

Premierul Florin Cîţu le cere companiilor de stat să vină cu un program de restructurare, astfel încât să se transforme din "găuri negre" pentru bugetul României în companii profitabile în câţiva ani de zile.

"Eu vă spun că subvenţiile nu vor mai fi la nivelul anului trecut. Companiile de stat cu pierderi, care vor să beneficieze de subvenţii de la buget, trebuie să vină cu un program de restructurare care să arate că pot să fie pe profit în câţiva ani de zile. Dacă nu, nu vor primi subvenţiile şi vor trebui să se descurce cu banii pe care îi au. (...) Sunt acele companii de stat care au pierderi de ani de zile. Trebuie să spunem stop, ajunge! Aici oprim această hemoragie a banului public şi bătaia de joc asupra banului public. Cheltuielile cu subvenţiile s-au dublat. Dar nu am văzut o performanţă mai bună a acestor companii, ci am văzut adâncirea pierderilor. Aşa că aceste companii de stat care au pierderi trebuie să vină cu un program de restructurare dacă vor să mai fie susţinute", a declarat Florin Cîţu.

Potrivit liderului PNL, este posibil ca unele dintre aceste companii să nu supravieţuiască, sau unii dintre managerii care au administrat prost aceste companii în aceşti ani, să nu supravieţuiască.

"Dar acesta este preţul pe care trebuie să-l plătim dacă vrem să mergem mai departe", a transmis Florin Cîţu.