"Aici sunt banii dumneavoastră". Poliţist, despre o gaură neagră în care se scurge bugetul statului

Emil Păscuţ
Emil Păscuţ (Emil Păscuţ)

Una din găurile negre în care se scurg banii statului este reprezentată de supradimensionarea organigramelor personalului din administraţia centrală şi locală, pentru a se hrăni lipitorile partidelor, susţine liderul onorific al sindicatului poliţiştilor "Diamantul", Emil Păscuţ.

Potrivit acestuia, dacă politicienii ar avea curajul să-i trimită acasă pe cei care mănâncă degeaba banii statului, la buget ar fi mult mai mulţi bani şi n-ar mai fi fost nevoie să se îngheţe salariile poliţiştilor şi militarilor.

Poliţistul mai susţine că inclusiv la nivel de MAI s-ar efectua reduceri importante de cheltuieli dacă personalul unor structuri de suport (ex. financiar, juridic) ar fi transformat în funcţionari publici sau personal contractual.

Redăm postarea lui Păscuţ.

"Aici sunt banii dumneavoastră!", ca să-l parafrazăm pe Băsescu.

Una din găurile negre în care se scurg banii statului este reprezentată de supradimensionarea organigramelor personalului din administraţia centrală şi locală, pentru a se hrăni lipitorile partidelor.

Primarul municipiului Târgu Mureş a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că prin noua organigramă a instituţiei, care urmează să fie supusă consultării publice, se doreşte reducerea cu circa 25% a personalului şi scăderea numărului funcţiilor de conducere, din care ar rezulta o economie la buget de circa 3 milioane de euro.

În octombrie anul trecut, Consiliul Judeţean Bihor hotărâse reducerea la jumătate a schemei de personal. Din 174 de angajaţi, au rămas doar 88 angajaţi, rezultând o economie de 1, 8 milioane euro anual.

CJ Prahova a hotărât reducerea schemei de personal, de la 1 ianuarie 2021, de la 247 posturi, la 147 posturi, rezultând o economie de peste 1 milion euro.

Sume uriaşe s-ar economisi din dimensionarea corectă, la nivel naţional, a tuturor instituţiilor bugetare (centrale şi teritoriale), din eliminarea sinecurilor la stat şi a paraziţilor bugetari. Inclusiv în MAI s-ar efectua reduceri importante de cheltuieli dacă personalul unor structuri de suport (ex. financiar, juridic) ar fi transformat în funcţionari publici sau personal contractual.

Reorganizarea schemelor de personal prin identificarea şi eliminarea căpuşelor pe banii statului, este doar una din măsurile importante pe care le poate lua un guvern corect!

În raport de aceste alte opţiuni, măsura hei-rupista de blocare a aplicării tranşelor de creştere a salariilor, afectând în special poliţiştii şi militarii, nu apare ca fiind justificată.

Merită menţionată şi opinia pertinentă exprimată de mai mulţi poliţişti, pe grupurile de Facebook ale poliţiştilor, că o îngheţare corectă, nediscriminatorie, ar fi presupus mai întâi reducerea salariilor privilegiaţilor (cei băgaţi full pe grila Legii 153, cum ar fi de exemplu, demnitarii şi funcţiile asimilate) pentru a fi la nivelul creşterilor minimale acordate poliţiştilor şi militarilor.", scrie, pe Facebook, Păscuţ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne