Agenţia americană pentru spionaj retrage de pe Twitter un mesaj sarcastic legat de primirea lui Obama la G20

În urma primirii deloc diplomatice a preşedintelui Obama în China, aparent un anagajat al Defense Intelligence Agency a postat pe pagina de Twitter a agenţiei americane un mesaj stanjenitor la adresa Chinei.
Preşedintele american Barack Obama foloseşte ieşirea de urgenţă a avionului la sosirea în Hangzhou, China, 3 septembrie 2016.
Preşedintele american Barack Obama foloseşte ieşirea de urgenţă a avionului la sosirea în Hangzhou, China, 3 septembrie 2016. (Captură Foto)

Preşedintele american Barack Obama a avut parte de o întâmpinare total neprotocolară la sosirea pe aeroportul din oraşul chinez Hangzhou la ultima sa vizită oficială în calitate de Comandant Suprem.

În primul rând, preşedintelui Obama nu i s-a aşternut covorul roşu la coborârea din avion şi a trebuit să folosească o ieşire de urgenţă a aeronavei. Apoi, în timp ce liderul american a fost totuşi salutat de oficialii chinezi, un ofiţer din serviciul de securitate chinez le-a cerut ziariştilor americani să nu se apropie prea mult de avion. În dispută a intervenit şi Susan Rice, consilier al preşedintelui Obama pe probleme de securitate naţională. Ofiţerul chinez – care a declarat “Suntem pe un aeroport chinez, suntem la noi acasă” – i-a cerut lui Rice să revină în grupul de presă şi chiar a încercat s-o împiedice să urce în maşină. De fapt, a fost necesară intervenţia unui agent al Serviciului Secret pentru ca oficialul american să poată ajunge în coloana oficială.

Conform analiştilor, o astfel de eroare nu este deloc accidentală, ci Beijingul a trimis un mesaj clar şi puternic Statelor Unite.

Dar schimbul “diplomatic de cuvinte” nu s-a oprit pe aeroportul din China. Aparent, un membru al personalului însărcinat cu administrarea contului de Twitter al Defense Intelligence Agency (DIA) a postat un twit despre acest incident: “China - de mare clasă, ca întotdeauna”.

Dar mesajul a fost imediat şters şi înlocuit cu o scuză: “Astăzi, mai devreme, a fost postat din greşeală pe acest cont un mesaj referitor la un articol de ştiri şi acest mesaj nu reprezintă poziţia DIA. Cerem scuze”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe